Více informací o počasí ve vysílání ČT v rámci tzv. infobreaku
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 04.04.2005
Česká televize připravila do vysílání více informací o počasí ve městech ČR. Od dnešního dne bude zkušebně vysílat každý všední den po dobu tří týdnů před zpravodajskou relací Události, komentáře předpověď počasí pro 12* českých a moravských měst na následující den, a to mezi cca 22.25 a 22.30 hod. Zkrátí se tak doba, ve které nemají diváci ČT ve večerních hodinách tak často požadované informace k dispozici.

Předtím mohou diváci sledovat relaci Počasí po Událostech v kultuře cca v 19.40 hod. a poté až ke konci relace Události, komentáře cca ve 23.05 hod.

Informace o počasí budou divákům nabízeny v grafické podobě v rámci tzv. infobreaku. Jde o novou formu reklamního bloku, v jejímž rámci je reklamní sdělení omezeno jen na 80 % obrazovky. Zatímco dosud diváci před pořadem Události, komentáře sledovali pouze reklamní blok, nyní získávají navíc v průběhu reklamy aktuální informace o počasí. Infobreak je moderní formou propojení reklamy a televizního programu, kterého využívají televize po celé Evropě.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


*množství měst, která budou se v inforbreaku objeví závisí na konkrétní délce bloku, standardně se objeví informace o 12 hlavních městech jednotlivých regionů.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6931/vice-informaci-o-pocasi-ve-vysilani-ct-v-ramci-tzv-infobreaku/