Společnost CME vydá dluhopisy za 350 milionů eur
Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 11.04.2005

Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) se v brzké době chystá vydat dluhopisy za 350 milionů eur (asi 10,5 miliardy Kč). Podnik cenné papíry vydá ve dvou tranších a výnos z jejich prodeje z části využije na financování nákupu kontrolního podílu ve skupině TV Nova. CME to uvedla v tiskové zprávě.

Společnost dluhopisy prodá soukromým investorům, tedy nikoliv na finančních trzích. První tranše bude v objemu přibližně 200 milionů eur a s pevným výnosem, druhá bude mít objem 150 milionů eur a variabilní výnos.

CME získala kontrolu nad televizí Nova koncem loňského roku a na začátku letošního března si vlastnictví Novy upevnila nákupem dalšího podílu v servisní organizaci CET 21. Ekonomický vliv CME ve skupině TV Nova tak vzrostl nad 85 %. CME nedávno oznámila, že chce prodat 4,2 milionu nových akcií třídy A.

Ve zprávě pro americké regulační orgány uvedla, že akcie možná nabídne na pražské burze. Podle většiny analytiků by takový krok byl burze cenných papírů ku prospěchu a český akciový trh by zřejmě nabídka akcií CME výrazně oživila.


Zdroj: ČTK, spr, mha , Česká média, (hrr), 9.4.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/6960/spolecnost-cme-vyda-dluhopisy-za-350-milionu-eur/