Nové set-top-boxy firmy Nokia
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 08.09.2003
Finská firma Nokia, „průkopník“ v oblasti digitálních set-top-boxů, rozšiřuje nabídku svých boxů. Na mezinárodním veletrhu IFA 2003 představila tři nové přístroje s technologiemi směřujícími do budoucnosti:



Mediamaster 260 S, popř. 260 T

Box Mediamaster 260 má vestavěný pevný disk 80 GB a bude jej možné zakoupit ve verzi satelitní ale i terestrické. Přístroj rozšíří možnosti televizního přijímače nejen o funkci „pause“ (pauza, přestávka) při živém vysílání ale i o záznam televizních pořadů bez nutnosti použít kazetu s videopáskem.

Další možností je vytváření elektronického alba pro vlastní digitální fotografie. S využitím Bluetooth (Bluetooth verze 1.1) lze snímky přehrát na televizním přijímači. Přenos obrázků je možný z následujících mobilních telefonů Nokia podporujících technologii Bluetooth (Bluetooth verze 1.1) na box Nokia Mediamaster 260: Nokia 3650, Nokia 6600 nebo Nokia 7650.

Vedle šachty CI je již pevně vestavěn kódovací systém Conax a box má i výstup pro zvukový signál ve formátu DolbyDigital.

Satelitní varianta bude pro Evropu k dispozici v třetím kvartále t. r., terestrická verze ve čtvrtém kvartálu t. r.












Nokia Mediamaster 110 T

Firma představila i nový box DVB-T Nokia Mediamaster 110 T, který má kompaktní stříbrnou skříňku. Podle výrobce má nízkou spotřebu energie, proto jej doporučuje jako box do kuchyně, ložnice či k využití při rekreaci na chalupu, pro obytný vůz.

Box Nokia Mediamaster 110 T bude možné na evropském teritoriu zakoupit v třetím kvartále t. r.













Nokia Mediamaster 310 S

Nokia Mediamaster 310 S je box podporující systém MHP pro digitální satelitní televizní a rozhlasové programy. Prostřednictvím modulu CI (univerzálního rozhraní) a vestavěného systému Conax CA (podmíněného přístupu) může box Nokia Mediamaster 310 S přijímat i doplňkové programy různých provozovatelů placené televize.

S černo-modrou skříňkou a titanově šedou odklápěcí přední stěnou je i tento box zajímavý díky typickému charakteristickému designu firmy Nokia. Nokia Mediamaster 310 S obstál při testu o shodě pro MHP 1.0.2, to znamená, že nabízí přístup ke službám MHP, vyhoví „vyšší úrovni“ vysílání a charakteristice interaktivního vysílání MHP. Nokia Mediamaster 310.

S podporuje i systém Dolby Digital a v Evropě bude k dispozici v závěru třetího kvartálu t. r.


Zdroj: www.digi-tv.de, 29.08.03, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/712/nove-set-top-boxy-firmy-nokia/