RTV Galaxie, a.s. od 16. 7. 2005 nezajišťuje výrobu vysílání pro Martina Kindernaye
Autor: PR Press RTV Galaxie , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.07.2005
RTV Galaxie, a.s., která od ledna letošního roku zajišťovala na základě uzavřené smlouvy výrobu pořadůa vysílání televizního programu pro Martina Kindernaye, držitele licence na vysílání regionálnía metropolitní TV PRAHA a TV HRADEC KRÁLOVÉ, se rozhodla tuto svoji činnost ukončit a smlouvu vypovědět s účinností k 15. 7. tohoto roku. Důvodem k tomuto kroku byly ekonomické důvody, zejména neúnosná finanční zátěž vyplývající z poskytované služby.

Do prosince roku 2004 byla držitelem výše uvedených televizních licencí právě RTV Galaxie, a.s. Tento stav byl změněn rozhodnutím Městského soudu v Praze ze dne 16. 12. 2004, kterým bylo zrušeno rozhodnutí RRTV a TV licence byly vráceny Martinu Kindernayovi – jejímu původnímu držiteli. M. Kindernay nebyl vysílání TV programu schopen samostatně zajistit, a proto požádal společnost RTV Galaxie, a.s.o zajištění výrobya vysílání programu do doby nápravy vzniklé situace. S ohledem na zákonem stanovené lhůty byla náprava vzniklé situacea vrácení vysílacích licencí RTV Galaxii, a.s. očekávána obratem. Vzhledem k tomu, že do 30. 6. 2005 státní orgány neučinily žádné rozhodnutí, kterým by svá předchozí vadná rozhodnutí napravily, a nelze ani předpokládat, že by toto v dohledné době učinily, přistoupila RTV Galaxie, a.s. k tomuto vynucenému rozhodnutí.

Účelem přijatého rozhodnutí RTV Galaxie, a.s. je zabránění vzniku dalších – již tak vysokých – ekonomických ztrát, které jí byly postupem státních orgánů způsobeny.


RTV Galaxie, a.s., Jana Adamčíková, tisková mluvčí

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7179/rtv-galaxie-a-s-od-16-7-2005-nezajistuje-vyrobu-vysilani-pro-martina-kindernaye/