TV Markíza má nomináciu na Emmy
Autor: TASR, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 12.08.2005

Špeciálna spravodajská relácia Summit Bush-Putin, ktorú odvysielala TV Markíza počas návštevy prezidentov Busha a Putina v Bratislave, získala postup na shortlist Emmy Award Regional v kategórii Najnovšie správy.


V kategórii o najlepšiu spravodajskú reláciu sveta za rok 2005 boli nominované štyri relácie. Nominácie udeľovala Medzinárodná akadémia televízneho umenia v New Yorku, ktorej členmi je 70 krajín a viac ako 350 spoločností a prvýkrát v 35-ročnej histórii odovzdávania tejto ceny sa na shortliste objavila slovenská televízna stanica. Reláciu dramaturgicky a autorsky pripravili Viera Rusková, Zlatica Puškárová a Daniel Krajcer a moderovala ju Zlatica Puškárová. O najvyššie televízne ocenenie sa bude uchádzať spolu s ďalšími tromi televíziami: japonskou NHK, a dvoma britskými stanicami ITN a APT. Víťazi budú vyhlásení na slávnostnom ceremoniáli 19. septembra 2005 v New Yorku.

Nominovaná relácia si získala aj pozornosť slovenských divákov. V konkurencii dvoch hlavných spravodajských relácií dosiahla 25. februára o 19.20 sledovanosť 16,7 percenta a 36-percentný podiel na trhu, čím sa v danom vysielacom čase stala najsledovanejšou reláciou.


Zdroj: TASR, Strategie on line, 10.8.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7222/tv-markiza-ma-nominaciu-na-emmy/