Filmy televize Nova získaly na Festivalu evropských filmových úsměvů tři ceny
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 20.09.2005
Vyhlášením cen skončil v sobotu 17. září Festival evropských filmových úsměvů, který se již potřetí konal v Mladé Boleslavi. Jeho cílem je popularizovat evropskou filmovou tvorbu prostřednictvím divácky oblíbeného žánru – komedie, o ceny soutěžilo čtrnáct filmů. K oceněným patřily i dva snímky, na jejichž vzniku se podílela televize Nova.


Praha 19. září 2005 – Festival evropských filmových úsměvů, konaný každoročně v Mladé Boleslavi, si již našel své pevné místo na mapě kinematografických událostí a ocenění na něm získaná patří k velmi respektovaným uznáním. Soutěžily na něm i dva filmy, které vznikly za podpory Novy a oba si z něho odvezly ceny.

Román pro ženy, který festival zahajoval a jenž Nova produkovala sama, získal za režijně nápadité filmařské zpracování stejnojmenného bestselleru Michala Viewegha Cenu za český film, Příběhy obyčejného šílenství (zde byla Nova koproducentem) Cenu diváků a Zvláštní cenu primátora města Mladá Boleslav.

„Všechny tři ceny nás nejen velmi potěšily, ale také přesvědčily, že naše strategie při podpoře českého filmu je správná. Jak jsme již i dříve zdůraznili, chceme podporovat kvalitní a přitom divácky přitažlivé snímky. Román pro ženy i Příběhy obyčejného šílenství splňují tyto předpoklady beze zbytku,“ říká ředitel akvizice televize Nova Petr Chajda.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí televize Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7310/filmy-televize-nova-ziskaly-na-festivalu-evropskych-filmovych-usmevu-tri-ceny/