Nové vysílací schéma ČT1 získává diváky
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 27.09.2005

V 38. kalendářním týdnu, tj. od pondělí 19. do neděle 25. září, bylo na prvním programu České televize uplatněno v plném rozsahu podzimní vysílací schéma.

Všechny změny a novinky se vesměs osvědčují. Oproti předchozímu 37. týdnu došlo až na čtvrtek v době od 20 do 22 hodin k nárůstu podílu na publiku od sobotních cca 2 % přes úterní a páteční 3 % či pondělní 4 % až po nedělních 8 % a středečních 9 %. Při získávání divácké přízně v porovnání s ostatními celoplošnými kanály se ČT1 nejvíce dařilo v pátek. Ve zmíněném čase se prvnímu programu České televize podařilo zaujmout zhruba 43 z každé stovky dospělých v danou dobu u televizorů.

Z pohledu diváků k nejvýznamnějším změnám došlo v hlavním večerním čase, přesně v době mezi 20. až 22. hodinou. Premiérový dramatický seriál Dobrá čtvrť je vysílán dvakrát do týdne – v pondělí a ve středu. V pondělí se objevuje nový cestopisný dokument Kouzlo Afriky režírovaný Václavem Chaloupkem. Banánové rybičky Haliny Pawlowské a Pošta pro tebe s novou moderátorkou Ester Janečkovou se přestěhovaly do úterka, čtvrteční menu sestává ze dvou zahraničních seriálů – konkrétně Frank Riva a Přátelé. V pátek tvoří výtečný tandem nově uváděné Četnické humoresky s talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím. Sobotní večer spolehlivě naplňuje zábava s filmem a v neděli nechybí původní dramatická tvorba a publicistické Bez obalu.

Téměř všechny pořady vysílané během týdne v čase 20 až 22 hodin figurují - při eliminaci Událostí, hlavního zpravodajského pořadu dne - v desítce nejsledovanějších titulů.

Potěšitelné je, že ve zmíněné desítce se na prvních čtyřech místech objevují čtyři díla původní dramatické tvorby. Největší pozornost sklidily Četnické humoresky (sledovanost dospělých 1 840 000, tj. 21,6 % při podílu na publiku 48 %), oba vysílané díly seriálu Dobrá čtvrť (pondělní měl sledovanost 19,7 % při podílu na publiku 39 % a středeční vidělo 18,8 % dospělých při podílu na publiku 38 %) a nedělní Černá karta (sledovanost 15,4 % při podílu na publiku 32 %).


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT















 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7328/nove-vysilaci-schema-ct1-ziskava-divaky/