DVB-T v Hesensku: urychlení přechodu na digitální vysílání
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 12.10.2005


Hesenský vysílatel hr (spolu s televizí ZDF) urychlí výstavbu DVB-T v celém Hesensku tak, aby do poloviny příštího roku zde bylo realizováno celoplošné rozšíření DVB-T.


Intendant hr, Helmut Reitze, dne 7.10.2005 ve Frankfurtu řekl: „Naším cílem je to, zajistit už do začátku MS v kopané v červnu 2006 celkem šesti dalšími vysílači šíření digitální televize po celém Hesensku“. Dále uvedl: „Nemůže být žádné řeči o tom, že v tomto případě v severním Hesensku dochází k oddalování. Naopak by v severním Hesensku měl být umožněn levný digitální televizní příjem venkovní anténou současně s jinými částmi země.“

Odmítnutí komerčních poskytovatelů televizního programu, aby se na vybudování DVB-T v Hesensku podíleli, projekt DVB-T velmi ovlivnilo. hr a ZDF nyní chtějí od poloviny příštího roku pokrýt signálem DVB-T více než 90 % plochy Hesenska. Tak bude v Hesensku dosaženo celoplošného rozšíření DVB-T o více než dva roky dříve než byl plánovaný termín, zdůraznil pan Reitze.

Hesensko pak bude jednou z prvních zemí, ve které bude možný příjem digitální terestrické televize v celé spolkové zemi.


Zdroj: Infosat.lu, 7.10.2005, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7370/dvb-t-v-hesensku-urychleni-prechodu-na-digitalni-vysilani/