Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 11. prosince 2005
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 10.12.2005

Hosty dalšího vydání diskusního pořadu Otázky Václava Moravce v neděli 11. prosince od 12.00 hod. do 13.00 hod. na ČT1 budou místopředseda ODS Pavel Bém a bývalý eurokomisař Pavel Telička.

Témat jejich diskuse bude hned několik: předvolební situace především v pravé části politického spektra, šance na vznik nového politického subjektu, vhodnost změny volebního systému, možné povolební koalice, zhodnocení britského návrhu rozpočtu EU a postoje naší politické reprezentace, názory na některé konflikty mezi současnou vládní koalicí a opozicí, situace ve zdravotnictví, rozpočet na rok 2006 a současné korupční skandály.

Dále v pořadu vystoupí ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL) a stínový ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS). Prostřednictvím telemostu se k nim připojí také starosta města Beroun Jiří Besser.

Společně budou diskutovat o výběrovém řízení na dodavatele elektronického mýtného, o provozu rychlovlaku Pendolino a jeho problémech s českými bezpečnostními normami a o problému silničního spojení Čech a Moravy. Řeč bude také o možném rozšíření dálnice D1 a plánech na urychlenou dostavbu R35 mezi Hradcem Králové a Olomoucí, anebo o stavbě automobilky na severní Moravě.

Hostem druhé části Otázek Václava Moravce vysílané od 13 hod. do 14 hod. na ČT 24 bude předseda sněmovní vyšetřovací komise k privatizaci chemického průmyslu Pavel Hojda (KSČM). Moderátor pořadu ho pozval k tématu vyšetřování privatizace chemického průmyslu a Unipetrolu.

V další části pořadu budou diskutovat velvyslanec ČR při EU Jan Kohout a Milan Fridrich z Redakce zpravodajství České televize o návrhu rozpočtu EU na období 2007 až 2013.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7555/hoste-poradu-otazky-vaclava-moravce-11-prosince-2005/