Seriál Bylo nás pět v centru divácké pozornosti
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 16.12.2005

Nové uvádění šestidílného seriálu Bylo nás pět, natočeného před jedenácti lety Karlem Smyczkem podle stejnojmenné knihy Karla Poláčka, Česká televize odstartovala na svém prvním programu ve středu 14. prosince 2005. Seriál se tak k divákům dostává již pošesté a děje se tak se čtyřletým odstupem od posledního vysílání.


Možnost vidět první část s názvem Pěkné vysvědčení – ať již znovu, nebo vůbec poprvé – uvítalo 1 508 000, tzn. 17,7 % dospělých a 153 tisíce, tj. 13,1 % dětí ve věku 4 až 14 let. Představovalo to 36 z každé stovky dospělých a 48 z každé stovky děvčat a chlapců, kteří středeční večer trávili ve společnosti televize.

Z pohledu pohlaví nelze přehlédnout vyrovnaný zájem mužů i žen o první část seriálu Bylo nás pět, vyjádřený shodnou sledovaností ve výši 17,7 %. Muži však seriál před ostatní programovou nabídkou preferovali poněkud více (podíl na publiku 39 %) než ženy (35procentní podíl na publiku).

Pozoruhodné je také rozložení pozornosti, kterou seriálu Bylo nás pět věnovaly mladší a starší děti. 10-14letá omladina sice jeho první část sledovala více (13,9 %) než děti ve věku 4 až 9 let (12,1 %); ty však zaznamenaly zřetelně větší podíl na publiku (69 % oproti 39 %).

Z hlediska věku divácká přízeň projevovaná první části Bylo nás pět kolísala. Co se dosaženého vzdělání týče, tak přitažlivost první části seriálu rostla přímočaře s jeho vyšší úrovní.
Další díl seriálu uvedeme na ČT1 ve středu 21. prosince od 20 hod.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7573/serial-bylo-nas-pet-v-centru-divacke-pozornosti/