Měsíční podíly Novy vzrostly na úkor Primy, polepšila si i ČT2
Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 27.12.2005

V listopadu si Nova polepšila ve svém průměrném měsíčním podílu v hlavním večerním čase i přes celý den, a to na úkor konkurenční Primy. Podíly Novy však ani v listopadu nepřekročily hranici 40 procent a jsou třetími nejnižšími v letošním roce.


Podíly Primy i ČT1 sice v listopadu klesly, přesto však jsou třetími nejvyššími v roce 2005, vyplývá z měsíční zprávy o sledovanosti ATO-Mediaresearch a letošních statistik.

V hlavním čase mezi 19:00 a 23:00 si Prima pohoršila o 1,1 bodu na 28,4 procenta; meziročně však televize, zejména díky reality show VyVolení, zaznamenala nárůst 5,6 bodu. ČT1 ubylo půl procentního bodu a její podíl byl 22,6 procenta. Novu sledovalo v průměru 38 lidí z každé stovky před obrazovkou, což je více o procentní bod oproti říjnu a téměř o sedm procent méně než ve stejném období loni.

Podíl ČT2 stoupl o tři desetiny bodu na 6,3 procenta. Podobný vývoj nastal i u podílů na celodenní sledovanosti. Prima si pohoršila o devět desetin bodu na 25,7 procenta, ČT1 pak o dvě desetiny na 22,2 procenta. Podíl Novy se zvýšil na 38,6 procenta, u ČT2 činil nárůst dvě desetiny bodu a program tak sledovalo v průměru sedm lidí z každé stovky před obrazovkami; to je ovšem pro druhý program ČT rovněž třetí nejnižší letošní údaj.

V listopadu lidé strávili před TV obrazovkami denně o 20 minut, tedy o devět procent, více času než v říjnu. Celkem televizi věnovali tři hodiny a 54 minut denně, což je jen o dvě minuty více než ve stejném měsíci loni.

V hlavním večerním čase se rovněž oproti říjnu prodloužila doba sledování TV programů, a to o tři minuty, tedy o tři procenta. Ze čtyřhodinového prime time lidí trávili čas u obrazovek téměř polovinu (43,3 procenta) neboli hodinu a 44 minut. Meziročně se doba u televizorů zvýšila o dvě minuty, tedy dvě procenta.


Zdroj: ČTK, Česká média, (ms), 26.12.2005

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7607/mesicni-podily-novy-vzrostly-na-ukor-primy-polepsila-si-i-ct2/