Co přinese nový kanál AXN?
Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 10.10.2003
AXN, televizní kanál společnosti Sony Pictures Television International (SPTI), který přináší akční a dobrodružnou zábavu na kabelových a satelitních rozvodech po celém světě, přichází 17. října i do šesti evropských zemí - České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska, Bulharska a Rumunska. Tuto zprávu dnešního dne přinesl Tom Davidson, General Manager pro AXN ve střední Evropě.

AXN program bude zahrnovat vrcholné hollywoodské, evropské a mezinárodní programy, zvláště pak akční seriály, filmy, reality show se zaměřením na milovníky napětí ve věkové skupině 18 až 34 let, která je ideální pro případné inzerenty. Předplatitelský kanál AXN bude v regionu vysílán 24 hodin v lokální jazykové verzi.

V prohlášení Davidson uvádí: „Odezva na AXN je fenomenální. Vstoupit do oblasti s milionem předplatitelů je svědectvím o velké síle kanálu AXN a zároveň potvrzením, že naše strategie lokalizovat jednotlivé trhy byl kabelovými operátory v regionu velmi dobře přijat.“

HBO hrálo při úspěšném spouštění kanálu AXN hlavní roli, především v zajišťování distribuce v regionu,“ dodává Davidson. „Jako vedoucí prémiová servisní filmová platforma ve střední Evropě se prokázala jako neocenitelná! Těšíme se na jejich další přispění v budování AXN jako hlavní destinace pro akci a dobrodružství ve střední Evropě.“

AXN program bude při jeho spuštění obsahovat akční filmy, seriály a dobrodružství z americké produkce , zahrnující takové tituly jako: Spider-Man: animovaný seriál, založený na stejnojmenném filmovém trháku, Street Time akční drama s Robem Morrowem (Nothern Exposure), Odyssea 5 dobrodružný seriál v hlavní roli s Peterem Wellerem (Robocop) a globální sci-fi hity Mutant X a Andromedu Gena Rodenberryho. V prime time mimo jiné naleznete hollywoodské hity s hvězdným obsazením jako Chlapci ze sousedstvíí s držitelem Oscara Cubou Gooding jr. nebo drama Kam tě den zavede s Christianem Slaterem a Larou Flynn Boyle a hvězdou Willem Smithem a v neposlední řadě pak film Dvojník, klasika Briana de Palma s Mellanií Griffith.

Středy na AXN posunou realitu do nové dimenze se seriály jako Věřte nevěřte Roberta Ripleyho s Deanem Cainem nebo Mezní situace postavený na knižní předloze stejného jména. V sekci dobrodružství program AXN kombinuje to nejlepší lidské úsilí s dechberoucími přírodními scenériemi z celého světa v pořadech Expedice North Face, Riskantně světem nebo program AXN Eco Challenge Borneo – z dílny Marka Burnetta (produkčního známého Survivor).

Spolu se střední Evropou tak bude mít kanál AXN zásah po celém světě více než v 87 milionech domácností ve více než 46 zemích v Asii, Evropě a Latinské Americe.


AXN

AXN patří ke skupině společnosti Sony Pictures Television International (SPTI), která sdružuje více než 30 rozličných globálních sítí a za níž stojí síla společnosti Sony Pictures Entertainment. Kanál AXN nabízí to nejlepší v oblasti akčních a dobrodružných pořadů a divákům po celém světě přináší dynamickou zábavu v rychlém tempu. Vzhledem k tomu, že cílovou skupinou programu jsou mladí dospělí diváci ve věku 18-34 let, AXN nabízí velkofilmy, nejúspěšnější akční seriály a reality show, prvořadé sportovní události alternativního charakteru a nejžhavější novinky z oblasti animace, a to vše 24 hodin denně. Program AXN může sledovat přes 87 milionů domácností ve více než 46 zemích v Asii, latinské Americe a Evropě a mezi předplatiteli kabelové či satelitní televize se řadí k nejoblíbenějším. Internetová adresa AXN je www.axn.com.


Sony Pictures Television International

Sony Pictures Television International stále rozšiřuje svou celosvětovou distribuci současných televizních seriálů, stejně jako starších filmů a televizních pořadů, televizním programům po celém světě. Mezinárodní sítě SPTI jsou klíčovou strategií společnosti vzhledem k jejímu dlouhodobému zaměření na globální trh. V současné době má 30 televizních kanálů ve více než 100 zemích, které jsou na celém světě dostupné více než 230 milionům diváků. Kromě celosvětové distribuce amerických seriálů uznává společnost SPTI i potřebu místní produkce pro náročnější diváky. Díky zastoupením v Brazílii, Francii, Německu, Hongkongu, Itálii, Mexiku, Španělsku a Spojeném království SPTI v současné době zajišťuje produkci v osmi státech a oblastech. SPTI je dceřinnou společností Sony Pictures Entertainment.


Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) je dceřinnou společností Sony Corporation of America (SCA), což je dceřinná společnost tokijské Sony Corporation. Globální aktivity SPE zahrnují filmovou produkci a distribuci, televizní produkci a distribuci, tvorbu a distribuci digitálního obsahu, celosvětové investice do televizních kanálů, akvizici a distribuci domácí zábavy, provoz studií, vývoj nových zábavních produktů, služeb a technologií a distribuci filmové zábavy v 67 zemích. Internetová adresa Sony Pictures Entertainment je www.sonypictures.com


HBO

Home Box Office (HBO) je nadstandardní filmový kanál, který byl založen před třiceti lety ve Spojených státech jako divize společnosti Time Warner Entertainment Company LP (v současné době AOL Time Warner Inc.). Mezi vlastníky společnosti v regionu patří Home Box Office (HBO), Sony Pictures Entertainment (SPE) a Buena Vista International Television (BVIT). HBO provozuje základní a placené zábavní kanály pro platformy kabelové televize, Direct-to-Home a MMDS po celé střední Evropě. HBO Central Europe v současné době provozuje 4 základní a 5 placených kanálů v 7 zemích.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/761/co-prinese-novy-kanal-axn/