Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 00:25:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT Ostrava přinese na obrazovky folklor i animovaný seriál

  Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 29.12.2005



Čtveřici nových pořadů připravilo pro příští rok ostravské studio České televize (ČT). Diváky chce prostřednictvím obrazovky oslovit nejen novým Folklorním magazínem či animovaným seriálem Pytlíkov, ale i novým publicistickým magazínem Případ pro reportérku a dokumentárním cyklem Příběhy železné opony, řekla ČTK Jolanda Pilařová z ČT Ostrava.


Folklorní magazín se bude v plné šíři zabývat lidovou tvorbou a opomíjet nebude ani národopisné tradice. Pořad se bude zaměřovat nejen na reportáže z festivalů, ale nabídne i přehled o folklorním dění, kalendárium akcí či portréty lidí, kteří svůj život zasvětili lidové kultuře. Folklorní magazín budou moci diváci sledovat každých 14 dní, a to vždy ve středu od 18:00 na ČT2.

Vznik třináctidílného animovaného rodinného seriálu Pytlíkov vyprovokovala podle Pilařové obliba populární dvojice Karel a Maruš z magazínu o vaření Pod pokličkou, který je rovněž z produkce ostravské televize. "Diváci ve své korespondenci navrhovali, aby tito dva měli víc prostoru pro své dialogy," podotkla Pilařová. Seriál stejně jako magazín vznikl v koprodukci QQ Studia Ostrava. Animované postavičky se pohybují na pozadí fotokoláží reálných míst Ostravy. Výroba seriálu, která se naplno rozjela na podzim, zaměstnává 35 animátorů. Na první díl seriálu se diváci mohou těšit 8. ledna od 18:40 na ČT1.

Kromě zábavních pořadů však ostravské studio chystá i nový publicistický magazín Případ pro reportérku, jehož ústřední postavou bude Jana Lorencová, která se rozsáhle věnovala například kauzám lehkých topných olejů. "Magazín se ale nebude zabývat velkými ekonomickými, politickými a kriminálními kauzami, ale chce se věnovat řešení problémů obyčejných lidí," upřesnila Pilařová. Každý z dílů uzavře komentářem událostí uplynulého týdne novinář Ivan Hoffman. V prvním díle se mimo jiné prostřednictvím skryté kamery diváci dozvědí, kde patnáctiletému figurantovi nalijí alkohol. Pořad poběží od ledna vždy ve čtvrtek v 17:00 na ČT1.

Devětatřicetidílný cyklus Příběhy železné opony se vrací do časů, kdy tisíce lidí toužily po životě na svobodě. "Místo toho žili v zemi obehnané ostnatými dráty, často nabitými elektřinou. Série dokumentů se pokusí pojmenovat některé zločiny, které má komunistická moc na svědomí a za něž nebyl nikdo potrestán," uvedla Pilařová. Tvůrci dokumentů přiblíží nejen konkrétní osudy těch, kteří se pokoušeli hranici překonat, ale budou se také snažit přiblížit prostřednictvím archivních materiálů atmosféru v tehdejším Československu. Průvodcem celého cyklu, který uvede program ČT1 vždy v pondělí ve 22:10, bude Jaroslav Hutka. První díl televize odvysílá už 2. ledna.


ČTK, Česká média, (lar), 28.12.2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.12.2005 • Manželské etudy po dvaceti letech
30.12.2005 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 1. ledna 2006
29.12.2005 • Nová vysielacia štruktúra Markízy [ 1 ]
29.12.2005 • Finále VyVolených sledovalo 800 tisíc ľudí
28.12.2005 • Na vlastní oči – pomoc dětem z rozvojových zemí
28.12.2005 • Vánoční nabídka České televize byla štědrá a diváky příznivě přijatá [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist