UPC zřejmě nabídne v kabelových sítích další sportovní kanál
Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 05.01.2006

Předplatitelé kabelové sítě UPC se zřejmě dočkají dalšího sportovního kanálu. UPC zvažuje, že do nabídky zařadí program Sport 1, který by byl divákům přístupný v české verzi. ČTK to potvrdil mluvčí UPC František Malina s tím, že se rozhodne v nejbližší době.

UPC již nyní nabízí stejně jako další velká síť Karneval Eurosport, Eurosport 2 a tuzemskou Galaxii Sport. Bližší informace o podobě kanálu Sport 1 hodlá UPC sdělit poté, co bude případná dohoda uzavřena.

V budoucnu se diváci v České republice dočkají i prvního sportovního celoplošného volně šiřitelného programu v podobě nového tematického kanálu České televize. ČT4 zaměřená na sport by měla své vysílání spustit podle dřívějších vyjádření vedení ČT den před zahájením zimních olympijských her v Turíně, tedy 9. února.

Dalších sportovních programů by se diváci mohli dočkat s nastupujícím digitálním vysíláním. O licenci se u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání uchází například Nova s projektem stanice Nova Sport a další společnosti.

Zdroj: ČTK, Česká média, 4.1.2006


Doplnění redakce:

O novém českém sportovním kanálu Sport 1 jsme psali již před několika týdny na webu satCentrum, můžete si přečíst články: SPORT1 - pod starým názvem úplně nový sportovní kanál pro české a slovenské abonenty a SPORT1 začne možno vysielať aj na Slovensku.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7632/upc-zrejme-nabidne-v-kabelovych-sitich-dalsi-sportovni-kanal/