Pytlíkov – nový animovaný seriál pro celou rodinu
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 06.01.2006


Třináctidílný seriál Pytlíkov, realizovaný v koprodukci Televizního studia Ostrava a QQ Studia Ostrava, uvede Česká televize od 8. ledna každou neděli na ČT1 od 18.40 hod.


Jeho vznik vyprovokovala obliba populární dvojice Karel a Maruš z magazínu Pod pokličkou. Diváci ve své korespondenci navrhovali, aby tito dva „obyčejní“ lidé měli víc prostoru pro své dialogy. A tak se zrodil nápad jménem Pytlíkov.

Pytlíkov je fiktivní městské prostředí, v němž reakce na bulvár vyvolá fámu, které se chytnou mediální hvězdy, představitelé veřejné správy, pedagogové, běžní lidé. Představivost bratrů Vendelína a Kryštofa, ústředních postav seriálu, občas způsobí, že se do děje zamíchají figury ze světa sci-fi (marťan, robot), dobrodružných fantastických příběhů (smrtka, upír, lidojed, obživlý hokejový puk) a jiné.

Reakce, kterou mediálně pokřivená pseudo-realita vyvolává, odstartuje absurdní situace, ve kterých se jednající postavy pohybují. Věk hlavních hrdinů popouští uzdu fantazii, konfrontuje je ale i s okamžiky, které všichni dobře známe. V mediálním chaosu se odehrávají jednotlivé minipříběhy. Oba naivní pubertální bratři ovšem nejsou vždy jen pár metrů nad zemí, prožívají i své první milostné kontakty a nevyhnou se ani úvahám o svých rodičích, zejména tatínek jim (jak už to v jejich věku bývá) sem tam připadá jako z jiného světa.

Hlasy hlavním hrdinům propůjčili Norbert Lichý a Jiří Sedláček. Scenáristy seriálu jsou Norbert Lichý, Vladimír Mráz a Jiří Sedláček a režisérem Vladimír Mráz.

Více informací o seriálu: www.czech-tv.cz/program.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7642/pytlikov-novy-animovany-serial-pro-celou-rodinu/