Premiere v zisku a proti "černým divákům"
Autor: -sch-, M&M , e-mail: info@mam.cz Přidané: 21.10.2003
Mnichovská placená televizní stanice Premiere se poprvé za dobu své existence ocitla v černých číslech. Ve třetím čtvrtletí vykázala společnost zisk před zdaněním, úroky a odpisy ve výši 16 milionů euro. Stejnou sumu činila naopak ve stejném období loňského roku ztráta.

Obrat stoupl o 14 % na 236 milionů euro. Za celý letošní rok by hospodaření mělo skončit ve ztrátě 30 milionů euro.

Zvýšil se rovněž počet abonentů - program nyní sleduje 2,8 milionu diváků. Na obranu proti tzv. ”černým divákům” plánuje Premiere zavedení zvláštního kódovacího systému. Do 30. října má tak být podle obchodního ředitele Georga Koflera odstaven současný systém Betacrypt a nahrazen zařízením s názvem Nagravision.


Zdroj: -sch-, Marketing & Media, 20.10.2003


Doplnění redakce:

Všichni abonenti německé Premiere by už měli mít doma novou kartu na příjem digitálního paketu v systému Nagravision. To stejné platí i o příjmu v kabelových rozvodech. Dne 16.10. došlo ke změně identu v kódu BetaCrypt na kanálech Premiere Goldstar a Heimatskanal, a postupně by měli být odpojované všechny stanice až po nabídku Plus. Podle plánu by měl být dnes, 21.10. odpojený BetaCrypt na kanálech Premiere Start a na sportovních kanálech a nakonec po 22.10. i na PPV kanálech - Premiere Direkt a erotických kanálech. Pokud vše bude takto pokračovat, tak by měl od 23.10. v BetaCryptu vysílat pouze Premiere Film. Tolik plán odpojování kanálů, který byl uveřejněný na německém serveru Digitalfersehen, je však možné, že dojde i k určitému skluzu.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/773/premiere-v-zisku-a-proti-cernym-divakum/