Koprodukční snímky ČT nominované na ceny Český lev 2005
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.02.2006

Česká televize odvysílala ve středu 1. února na ČT2 od 20.00 hod. přímý přenos nominačního večera výročních filmových cen Český lev 2005, udělovaných Českou filmovou a televizní akademií.


Devět nominací, Cenu filmových kritiků a Cenu časopisu Premiere získal film scenáristy a režiséra Bohdana Slámy Štěstí, natočený v koprodukci České televize a společnosti Negativ, s.r.o.

Pět nominací Kousek nebe scenáristy Jiřího Stránského a režiséra Petra Nikolaeva, koprodukční snímek České televize a společnosti Luxor, s.r.o.

Čtyři nominace Sluneční stát scenáristy Jiřího Leščáka a scenáristy a režiséra Martina Šulíka, koprodukční film České televize a společnosti První veřejnoprávní.

Dvě nominace Skřítek režiséra Tomáše Vorla, koprodukční snímek České televize a společnosti VOREL FILM, s.r.o. Dvě nominace Šílení režiséra Jana Švankmajera, koprodukční film společnosti ATHANOR, s.r.o. a České televize, k němuž plakát, vytvořený nedávno zesnulou Evou Švankmajerovou, ocenila ČFTA jako Nejlepší filmový plakát.

Po jedné nominaci v některé z dvanácti kategorií získaly filmy: Krev zmizelého scenáristy Vladimíra Kőrnera a režiséra Milana Cieslara, koprodukční snímek ČT a společnosti HAPPY CELULOID FILM, (za výkon Vilmy Cibulkové v hlavní roli), Mír jejich duši scenáristy Ivana Arsenjeva a scenáristy a režiséra Pavla Štingla, koprodukční snímek České televize a společnosti K2, s.r.o. (za střih Toničky Jankové), film České televize Sametoví vrazi režiséra Jiřího Svobody (za kameru Martina Šáchy).

Kteří tvůrci a díla získají výroční filmové ceny Český lev 2005 se diváci mohou dozvědět v průběhu slavnostního večera z pražského Paláce Lucerna, který Česká televize uvede přímým přenosem v sobotu 25. února na ČT1 od 20.00 hod.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/7751/koprodukcni-snimky-ct-nominovane-na-ceny-cesky-lev-2005/