Hosté pořadu Otázky Václava Moravce - 7. května 2006
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.05.2006

Hlavním hostem první části diskusního pořadu Otázky Václava Moravce vysílaného v neděli 7. května od 12.00 do 13.00 na ČT1 a ČT24 bude bývalý prezident ČSFR a ČR pan Václav Havel.


Bude debatovat o aktuálních tématech, jakými jsou úroveň letošní předvolební kampaně a české politické kultury, agresivita ve společnosti, přímá volba prezidenta, neochota politických stran zveřejnit kandidáty na prezidentský úřad, veta zákonů současného prezidenta Václava Klause.

Václav Moravec se samozřejmě zeptá i na novou knihu Václava Havla a na jeho vzpomínky na prezidentský úřad a nevyhne se ani zahraničně-politickým tématům v předvolební kampani, především absenci diskuse o budoucnosti Evropské ústavní smlouvy, dění na Středním východě v souvislosti s íránským jaderným program a postojem OSN k tomuto problému.

Václava Havla poté ve studiu vystřídají další významní hosté - předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka (ODS) a ministr zdravotnictví David Rath. Témata jejich rozhovoru budou rovněž aktuální: reálnost plnění slibů dvou nejsilnějších politických stran, politická kultura a úroveň letošní předvolební kampaně, vyhrocená slova volebních lídrů ČSSD a ODS, proměny ústavních institucí po červnových volbách (přímá volba prezidenta, zrušení poslanecké imunity, úvahy o rušení Senátu), důsledky nucené správy nad VZP, problematika neziskových nemocnic a bilance dosavadního působení Davida Ratha v čele resortu zdravotnictví.

V druhé části Otázek Václava Moravce vysílané od 13.05 do 14.00 na ČT24 bude debata z první části pořadu pokračovat. Později budou v další části diskutovat zástupci neparlamentních stran kandidujících ve volbách do PS PČR Zdena Ulmannová (Strana Rovnost Šancí), Petra Edelmannová (Národní strana), František Červenka (Právo a Spravedlnost), Petr Cibulka (Pravý blok) a Petr Czasch (Strana zdravého rozumu) o aktuálních politických tématech a budou mít také samozřejmě možnost představit své strany a priority jejich programů.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/8065/hoste-poradu-otazky-vaclava-moravce-7-kvetna-2006/