Pohyb v českom pakete CzechLink
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 13.10.2001
V posledných dňoch došlo k niekoľkým zmenám v českom satelitnom pakete CzechLink. Hoci žiadna nová stanica v ňom zatiaľ nepribudla, i tak sa budeme venovať týmto zmenám v nasledujúcich riadkoch.

1) 10. októbra došlo k zakódovaniu kanálu EurosportCZ (A-PID 176), na ktorom je prenášaný komentár k športovej stanici Eurosport.

kanál TestTV


 
kanál TestTV
2) Cez testovací kanál s označením TestTV (V-PID 160, A-PID 80), sa už niekoľko dní šíri zaujímavý testovací signál. Cez tento prenosový kanál zvyčajne vysiela svoje interné prenosy Česká televízia (ČT). Vysielanie TestTV je teraz nekódované a je späté s treťou zmenou.

3) Paket bol rozšírený o ďalší testovací kanál s označením TestSCT (V-PID 300, A-PID 303). Vysielanie tohto kanálu je kódované v CryptoWorkse, pričom obraz nerozkóduje ani originálna CzechLink karta. Preto nie je možné s istotou povedať, čo sa cez kanál vysiela. Názov SCT je zhodný s názvom známej porno stanice SCT - Satisfaction Club TV.

Pánovi Sklenkovi z Banskej Bystrice sa podarilo získať strohé stanovisko od Tomáša Bujnocha z českej UPC: ”Jedná se o testovací kanál. Není určen k veřejnému šíření”.

Ostáva iba dúfať, že toto testovacie vysielanie súvisí so vstupom ďalšej tv stanice do paketu CzechLink, ktorá bude sprístupnená aj pre individuálnych divákov CzechLinku.

Paket Czechlink vysiela z družice EuroBird 1(28,2° vých.), fr. 12,607 GHz/H (SR 27500, FEC 3/4).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/81/pohyb-v-ceskom-pakete-czechlink/