VIVA2 končí, nahradí ju VIVA+
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 14.10.2001
V prvom štvrťroku budúceho roku (2002) dôjde k zániku nemeckej hudobnej stanice VIVA2, ktorú nahradí žánrovo odlišná stanica VIVA+. Tento krok súvisí s výrazným poklesom o alternatívnu hudbu u mladšieho publika.

Na projekte novej stanice bude VIVA Media GmbH (51 percent) spolupracovať s AOL Time Warner (49 percent), pričom obe stanice čiastočne spolupracujú už teraz pri tvorbe terajšej stanice VIVA2.

VIVA2


MTV2Pop
Nová stanica VIVA+ bude žánrovo orientovaná na POP. Vysielať sa budú národné ale taktiež i medzinárodné pop-videoklipy. Naviac, vysielanie bude obsahovať interaktívne prvky, ktoré budú spojené s internetovým servisom nadväzujúcim na materský kanál VIVA Television.

Pred necelým rokom k podobnému kroku dospela i konkurenčná spoločnosť MTV Networks, ktorá zrušila nemeckú verziu stanice VH-1 (vysielala videoklipy 60.-90. rokov) a prebudovala ju na popovú stanicu MTV2Pop. Medzi MTV Networks a VIVA Media GmbH už dnes existuje podobnosť zamerania staníc MTV Central a VIVA.

Nemecká spoločnosť VIVA Media GmbH prevádzkuje svoje stanice v Nemecku (VIVA, VIVA2), v Taliansku (VIVA Italy), v Poľsku (VIVA Polska), v Maďarsku (VIVA+ bývalá Z+) a vo Švajčiarsku.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/82/viva2-konci-nahradi-ju-viva/