Nová cestománie na TV Nova končí
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 28.06.2006

Dnes, ve středu 28. června uvede televize Nova naposledy cestopisný seriál Nová cestománie. S diváky se rozloučí návštěvou Chorvatska a završí tak cyklus návštěv ve více i méně exotických koutech planety.


Novou cestománii, kterou pro Novu vyráběla společnost Febio zastoupená Fero Feničem, začala televize vysílat v září roku 2004 a celkem uvedla jejích 85 premiérových dílů plus reprízy některých z nich. Po téměř dvou letech se s ní diváci rozloučí návštěvou země, která patří k jedné z nejoblíbenějších dovolenkových destinací - Chorvatskem - a od 1. července již začne Letní jízda na Nově, speciální prázdninový program pro léto a volný čas.

„Důvodem ukončení vysílání Nové cestománie je vypršení smlouvy se společností Febio. Novou cestománii jsme vysílali téměř dva roky a za tuto dobu měli možnost diváci navštívit snad všechny kouty světa, některé oblíbené destinace dokonce i vícekrát. Možná i proto sledovanost pořadu postupem času klesala. Proto jsme se rozhodli v Nové cestománii již nepokračovat. Mrzí nás však některé nepřesné informace, které společnost Febio o sledovanosti a důvodech skončení pořadu poskytuje,“ říká tisková mluvčí televize Nova Veronika Šmítková.

V některých médiích se totiž objevily informace na základě zdrojů poskytnutých společností Febio, podle nichž televize Nova zrušila pořad Nová cestománie v rámci rušení původní české tvorby.

„Původní českou tvorbu rozhodně nerušíme, naopak. Diváci si tento typ pořadů velmi oblíbili a proto pro ně kromě jiných novinek připravujeme i pokračování úspěšných seriálů. Po prázdninách se setkají jak s oblíbenou Ulicí, tak s již třetí řadou Ordinace v růžové zahradě. Do vysílání připravujeme i druhé pokračování Pojišťovny štěstí, jehož premiéru včas oznámíme,“ dementovala informace společnosti Febio mluvčí Novy Veronika Šmítková.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí televize Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/8221/nova-cestomanie-na-tv-nova-konci/