Nový ToH 3.2 pro receivery Humax 5400
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 14.12.2003
Stříbrná neděle byla u nás v redakci ve znamení instalace nového software pro naše miláčky – receivery Humax 5400 a Dreambox 7000. Zatímco ženské osazenstvo rodiny vyrazilo po vánočních nákupech a potom se vrhlo na pečení cukroví a úklid domácnosti, my chlapi, abychom v tomto předvánočním shonu nepřekáželi, jsme se uklidili do našeho satelitního koutku.


Už v sobotu jsme totiž při brouzdání internetem narazili na stránce slovenského uploadu na nový firmware Tux on Humax 3.2 od sdružení Planet Hemp pro náš starší, ale stále spolehlivý receiver Humax 5400. Dnes ráno jsme pak v oblíbeném CS Satellite foru uviděli popis nového firmware pro Dreambox - ruDream 14.12.03 image. A bylo tedy jasné, že si v neděli vyšetříme trochu času k instalaci a prozkoušení, jaký ten software opravdu je.

Nejprve jsme začali instalací firmware pro Humaxe. Dosud jsme používali ToH verze 3.0 (její popis najdete na našem webu zde) a potom i 3.1 a předpokládali jsme, že nová, dvojková verze nepřinese nějaké převratné novinky. A skutečně je tomu tak, podle autorů přináší Tux on Humax 3.2 hlavně podporu originálních karet pro Premiere typu A 01 a A 02 v interní čtečce. Dále je vyřešená podpora nového identu 1762 pro všechny programy rakouské veřejnoprávní televize ORF, včetně regionálních ORF 2. V ostatních funkcích nedošlo aspoň vizuálně k nějakým změnám, software rychle a spolehlivě dekóduje „ty zbytky“ programů v jednotkových kódovacích systémech Irdeto, Betacrypt, Nagravision, Seca Mediguard, TPS a Viaccess. Instalace software prostřednictvím software WDN4OAK+ byla rychlá a bezproblémová. Poté jsme ještě aktualizovali PMC tabulku na nový firmware. K dispozici jsou dva soubory ve formátu CSV, pro nové originální karty na Premiere v kódování Nagravision-Aladin a pro klasické karty FUN6in1 či DSD9. Vyzkoušeli jsme oba typy přístupových karet, tedy FUN2, 4 a 5 s aktuálními klíči Xamuha a silver kartu s náplní DS9.

Závěr – firmware je plně funkční a pokud používáte receiver Humax 5400, můžete bez obav instalovat. Stávající uživatelské nastavení, obsazení předvoleb ani nastavení pozic motoru se nezmění, o data z předchozí verze nepřijdete. Do uploadu na našem webu jsme pro vás připravili jak firmware ToH 3.2, tak zmiňované aktuální PMC tabulky. Abychom vám usnadnili instalaci, najdete v uploadu také zmiňovaný software pro instalaci - WDN4OAK+ a PMC editor.


Pokračování příště - ruDream 14.12.03 image

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/827/novy-toh-3-2-pro-receivery-humax-5400/