Premiere bude používat ochranu Macrovision
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 17.12.2003
Společnost Macrovision je čelní poskytovatel služeb v oblasti ochrany proti kopírování a správy práv v oblasti digitálních technologií. Dne 8. 12. 2003 tato společnost oznámila, že významnému německému operátoru placené televize - společnosti Premiere, poskytne pro všechny jeho placené filmové kanály systém, který znemožní neoprávněné kopírování těchto kanálů.


Placená nabídka společnosti Premiere, kterou lze sledovat jako Premiere Direkt, zahrnuje výhradně filmy, které si předplatitel může objednat non-stop na základě určitého začátku (programu). Hollywoodské kasovní trháky jsou vysílány o 18 měsíců dříve, než je možné filmy shlédnout na neplacených televizích. Předplatitelé si mohou na třech různých kanálech vybrat mezi cca 30 filmy za měsíc.

Volbou společnosti Macrovision, se Premiere podřizuje doporučení společnosti poskytující licence na filmy - z důvodu ochrany jejich duševního vlastnictví. I když Macrovision je již na trhu placené televize významnou společností, tato smlouva je, pro systém trhu německé placené televize v Evropě, obzvlášť významná. Technologie firmy Macrovision zákazníkům umožňuje sledovat program, ale je zabráněno neautorizovanému záznamu díla chráněného vůči kopírování – na videorekordér s videokazetou, rekordér s pevným diskem DVR, rekordér DVD a domácí mediální počítačový systém.

Premiere je vůdčí operátor placené televize v Německu a Rakousku. V současnosti přijímá tuto německou televizi celkem více než 7 milionů diváků ve více než 2,8 milionech domácností. Další informace lze najít na internetové stránce http://www.macrovision.com.


Pro satCentrum připravil Petr Miklík, zdroj: TSI, 14.12.2003, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/829/premiere-bude-pouzivat-ochranu-macrovision/