TV hra Denki Block! populárnejšia ako Tetris
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 15.10.2001
Sekcia SKY Gamestar


Hra Denki Blocks!


Level číslo 1


Level číslo 2
Hoci sú hry nachádzajúce sa v digitálnych prijímačoch technicky nenáročné, ľudia o ne prejavujú zvýšený záujem nakoľko je to stále nadštandard, ktorý ponúkajú satelitné prijímače.

Len niekoľko týždňov sa abonentom Sky Digital ponúka nová hra s názvom Denki Blocks! a už stihla vytlačiť z prvej priečky hranosti najznámejšiu hru Tetris.

Princíp hry je veľmi jednoduchý. V hracom poli máme niekoľko 2D kociek, ktoré musíme dostať k sebe. Hra sa ovláda výlučne šipkami diaľkového ovládača (DO). Ak stláčame napríklad šípku vľavo, všetky kocky v hracom poli sa pohnú o krok vľavo. Akonáhle sa dve kocky dostanú k sebe, tak sa vzájomne zlepia a pohybujú sa ako jeden celok.

Pokiaľ niektorá kocka narazí na stenu hracieho poľa, tak ostane stáť, pričom ostatné kocky, ktoré nemajú pred sebou prekážku sa naďalej pohybujú vľavo. Pohybmi štyrmi smermi docielime ich vzájomné spojenie.

Ak sú všetky kocky spojené, level je úspešne ukončený. Náročnosť levelov postupne rastie a hracia plocha obsahuje komplikovanejšie útvary.

Prvé dve desiatky levelov sú k dispozícii k hraniu zadarmo. Pre vstup do ďalších levelov je už nutné si zaplatiť (Pay2Play).


Od októbra sú hry v pakete SKY Digital ponúkané prostredníctvom servisu SkyActive. Došlo k vybudovaniu samostatnej sekcie: SKY Gamestar, v ktorej sa začínajú okrem klasických hier ako sú tetris či lodičky, sústreďovať i rôzne kvízy pre voľné chvíle.

Ako úplná novinka je tu možnosť zahrať si niektorú hru aj proti inému užívateľovi po telefónnej linke.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/83/tv-hra-denki-block-popularnejsia-ako-tetris/