UPC zařazuje do své satelitní a kabelové televizní nabídky nový dětský televizní kanál Minimax
Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 29.12.2003

Společnost UPC Česká republika, a .s. (dále UPC nebo společnost) ode dneška zařadila do nabídky své kabelové televize a do nabídky digitální satelitní televize UPC Direct nový televizní kanál Minimax. Minimax je určen především dětem, a to od 2 do 14 let.


Českým dětským i dospělým divákům nabízí Minimax čtrnáctihodinový program v češtině. Vysílání přináší to nejlepší z české, francouzské, německé, rumunské, polské, maďarské, kanadské, anglické, americké, španělské a holandské televizní tvorby pro děti.

„Minimax bude na našem televizním trhu patřit mezi špičku,“ vítá nový kanál Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „Program je přátelský, výchovný a především zábavný. A co víc - nabízí i tzv. velkou klasiku - tedy pořady, které si před léty oblíbily dnešní maminky a otcové. Z těch českých připomenu třeba pořady o krtečkovi a loupežníkovi Rumcajsovi.“

„Minimax je prost jakéhokoliv násilí. Naladí-li rodiče svým dětem Minimax a zanechají-li je samotné před obrazovkou, nemusí se obávat, že by shlédly něco nevhodného či agresivního,“ doplňuje Czaba Sár, z maďarského ústředí Minimaxu. V kabelové televizi je TV kanál Minimax zaváděn postupně a to ve vybraných sítích, především v pražské a v brněnské. V základní nabídce kabelové televize nahradí Minimax jiný dětský TV kanál Cartoon Network, který byl vysílán v angličtině. Během dneška bude Minimimax vysílat v českém jazyce od 15.00 hod. do 19.30 hod., zítra od 14.00 hod do 19.30 hod. a na Silvestra od 9.00 hod. do 19.30 hod. Plná česká verze startuje 1.1.2004.

František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR, UPC ČR, a.s.


Doplnění redakce:

Minimax naladíme v paketu UPC Direct, Astra 1G, tr. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20318, V-PID 452, A-PID 462 maďarsky a 463 česky. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a je dostupné v základní programové nabídce Rodina. Na zapůjčeném receiveru Philips DSX 6010 jej abonenti najdou na předvolbě č.17.

Minimax (www.minimax.hu) je televizní kanál, který dosud vysílal v Maďarsku, v Polsku a v Rumunsku. Spolupracuje s akvizičními společnostmi, jako jsou Nelvana International, RTV Family, EM TV, Entertaiment Rights, Procidis, Egmont apod. Českou verzi zajišťuje Golem film.

Minimax vysílá denně, od 5,30 hod. do 19.30 hod. Poté následuje hudební vysílání. Diváci budou moci prostřednictvím Minimaxu sledovat známé a populární evropské i zámořské animované filmy plně dabované do češtiny. Minimax není pouhý televizní dětský kanál. V Maďarsku a Rumunsku je sledován téměř stejným počtem dospělých jako dětí, především díky svému zaměření. Minimax vysílá velký počet animovaných filmů, které vznikly v posledních dvou dekádách v nejdůležitějších studiích středoevropských a východoevropských zemí a které jsou důvěrně známy nejen dětem, ale i jejich rodičům a prarodičům z jejich vlastního dětství. Minimax neslouží pouze k pobavení, ale umožňuje dětem získat nové a užitečné informace a vychovává je zábavnou cestou. Minimax je prost jakéhokoliv násilí.

UPC bude uvádět přehled programů TV kanálu Minimax na webové stránce www.UPC.cz a na teletextu TV kanálu UPC express. UPC dále upozorňuje, že během zavádění TV kanálu Minimax může docházet k záměně některých pořadů v české verzi za pořady v maďarské verzi.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/838/upc-zarazuje-do-sve-satelitni-a-kabelove-televizni-nabidky-novy-detsky-televizni-kanal-minimax/