Nová verzia modulu AstonCrypt 1.07
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 16.10.2001
Včerajšie vydanie internetových stránok satellite.it, prinieslo informácie o novom module Aston 1.07. Následne sa tieto informácie o module objavili na stránkach poľského časopisu Satkurier.pl a dnes tak urobíme na satCentre.

Modul AstonCrypt spracováva stanice kódované v systéme Seca/Mediaguard (Canal Digitaal, Canal Satellite, MTV Networks, Cyfra+, ABSAT, TPS, ...) a na trhu je jeho zatiaľ posledná verzia číslo 1.05 v prevedení EuroCAM.

Predbežné správy o technických parametroch novej verzie nie sú príliš optimistické. Pokiaľ sa potvrdia tieto správy, bude to znamenať tvrdý úder proti pirátskemu sledovaniu digitálnych paketov v systéme Seca na moduloch CAM. Zatiaľ čo s verziou Aston 1.05 bolo možné spracovávať 15 providerov, nová verzia bude umožňovať spracovať iba jedného!

Podľa talianských stránok, zásluhu na takomto rozsiahlom blokovaní v novom Astone má francúzsky Canal+, ktorý čelí výrazným finančným stratám práve kvôli pirátskemu príjmu jej paketov v celej Európe. Pôvodným zámerom Canal+ bolo docieliť úplné pozastavenie výroby modulov v Singapúre, čo sa však doteraz nepodarilo. Canal+ Technologies už dosť dlhú dobu ohlasuje prechod na systém Seca2 - Super Seca a definitívne by sa tak malo stať v prvej polovici budúceho roku (2002).

Potom, čo Canal+ ohlásil prechod na Secu2, sa v priebehu 2 týždňov objavil v celej Európe výrazný nedostatok modulov. Dnes sú moduly opäť na trhu, no vzhľadom na schopnosti nového Astonu je možné onedlho očakávať opätovný nedostatok modulov verzie Aston 1.05 a spolu s tým i výrazné zvýšenie jeho ceny.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/84/nova-verzia-modulu-astoncrypt-1-07/