Panasonic bude aj v Európe predávať najväčší televízor na svete
Autor: isifa, Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 04.09.2006

Japonský koncern Panasonic sa nespolieha do budúcnosti iba na plazmové televízory, ale intenzívne vstupuje aj do segmentu LCD obrazoviek. Na medzinárodnej výstave rádiokomunikačnej techniky IFA v Berlíne predstavili LCD prístroje, ktoré vďaka novým technológiám ponúkajú lepšiu kvalitu obrazu.

Pri výrobe väčších obrazoviek sa Panasonic zároveň opäť spolieha na plazmovú techniku. Spoločnosť bude v budúcnosti aj v Európe predávať najväčší televízor na svete s uhlopriečkou obrazovky 103 palcov (približne 2,6 metra). Televízor, ktorý váži asi 220 kilogramov, má stáť približne 80 000 EUR, v prepočte 3,02 milióna SKK. Celkovo má koncern v súčasnosti kapacity na ročnú produkciu 11,5 milióna plazmových panelov.

V októbri chce Panasonic uviesť aj v Európe nový prehrávač Blu-ray, ktorý by sa mal stať nástupcom DVD prehrávačov. Má stáť približne 1 500 EUR. Panasonic je v súčasnosti hlavný zástanca tohto formátu. Blu-ray konkuruje štandardnému HD-DVD. Obidva výrobky s navzájom nekompatibilnými formátmi ponúkajú podstatne vyššiu kapacitu pamäte a sú preto vybavené pre obraz s vysokým rozlíšením. Blu-ray má viac pamätí ako HD-DVD, ale jeho výroba je drahšia. Štart obidvoch výrobkov na americkom trhu sprevádzali detské choroby a počiatočná zdržanlivosť spotrebiteľov. Informovala o tom nemecká agentúra DPA.


Zdroj: isifa, Strategie on line, 4.9.2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/8404/panasonic-bude-aj-v-europe-predavat-najvacsi-televizor-na-svete/