Nalaďte si: Nová anglická rádia na Eurobirdu
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 09.01.2004

V paketu Sky Digital od včerejška (8.1.2004) vysílá osm nových audio kanálů. Hned po naladění jsme je zařadili mezi preferované do svých settingů. Šéfredaktor webu satCentrum dokonce říkal, že omládnul nejméně o polovinu svého života a při poslechu těchto stanic zapomněl na své čtyři křížky :-)


Ale vážně, opravdu doporučujeme si naladit tyto kanály, dokud jsou vysílané volně. Na příjem stačí parabola o průměru 60 cm, nasměrovaná na pozici Eurobird/Astra 2 (tedy 28,5/28,2 st. vých.), načíst frekvenci 11,623 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 2/3 a poslouchat! A o jaké stanice se jedná? Můžeme poslouchat rádia Kiss 100, Smash! Hits Radio, Kerrang! Radio, The Hits, Magic 105.4 FM, Q Radio, Mojo Radio a Heat Radio, SIDy jsou 50856-50863.

Pokoušeli jsme se v redakci zaškatulkovat jednotlivé kanály podle druhů skladeb, ale přiznáme se, že se nám to moc nedařilo. Ostrovní stanice hrají trošku jinak, než rádia na starém kontinentu, vlastně i v Evropě máme regiony s diametrálně odlišným vkusem. Těžko nějaký kanál upřednostňovat, zaposlouchejte se do všech a pak podle svého vkusu či momentální nálady preferujte ten svůj oblíbený. Pro hrubou orientaci jsme vám opsali data z EPG – spíše radiotextu, přenášeného na těchto audio kanálech, kurzívou jsou doplněné naše osobní postřehy (které samozřejmě nemusí plně odpovídat vašemu hodnocení):


Kiss 100 – Live sexy - Wourld famous Kiss 100 24/7 - s telefonickým hraním na přání - to nejlepší z playlistu Kissu (samozřejmě ne pražského oldies rádia)

Smash Hits! Hogging the Hits. Your fave artist – their coolest tunes - Hogging the Hits 24/7 - nové i starší hity, které jsou příjemné na poslech

Kerrang! music with attitude 24/7. From the people who bring you Kerrang! Magazine – Life is Loud – music with attitude 24/7 - výborné rockové rádio

The Hits, the best music of today - hity, které letí

Magic, feel good radio, more music less talk - příjemné písně, které pohladí, většinou pomalejší

Q Radio, quality music of today, alongside music that stands the test of time - opravdu vkusné skladby, které přežijí i další desetiletí, to nejlepší z popu

Mojo Radio - nemá radiotext, hraje starší i moderní věci

Heat Radio, rhytmic music from the 70s, 80s, 90s and today - zapomeňte na jiné oldies radio, to co znáte nebo byste měli znát, hrají právě zde


Přestože nemáte satelit či anténu nastavenou na družici Eurobird, můžete poslouchat např. Heat Radio a Mojo Radio na internetu jako live radio přes Media Player z domovských stránek rádií. Kerrang má svoji stránku na webu na adrese www.kerrang.com, The Hits na www.thehitsradio.co.uk, stanice Magic 105.4 FM na www.magic1054.co.uk a Mojo Radio na www.mojo4music.com.

Tolik naše postřehy po několikahodinovém přepínání, nyní nám hraje do počítačových reprobedýnek jako kulisa některý z těchto kanálů a je to BEST! Doporučujeme. Pokud máte i vy nějaké postřehy a doplňky sem s nimi do diskuse pod článkem. Díky předem a … - a přejeme příjemný poslech!!!

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/845/naladte-si-nova-anglicka-radia-na-eurobirdu/