UPC odpovídá – 26. část
Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 15.01.2004
Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Od podzimu odpovědi dělíme na technické, které si přečtete zde, na SAT info, zatímco programové otázky přesunujeme na TV info, který jsme od začátku září vytvořili pro články o terestrické, kabelové a DVB-T televizi.

Tímto se nyní web satCentrum očistil od příspěvků, které neměly těsnou návaznost na satelitní šíření signálu. Určitě jste tuto změnu zaregistrovali a věříme, že vám bude vyhovovat. Kdo si však bude chtít přečíst i odpovědi na programové otázky (těch je dnes oproti technickým třikrát více – 19!), má i nyní možnost - v současně publikovaném článku UPC odpovídá - 25. část. Doufáme, že jsme tak vyhověli všem diskutujícím, kteří na tomto webu nechtěli mít otázky k programu.

Ale nyní už předáváme slovo tiskovému mluvčímu společnosti UPC Česká republika, a.s., dr. Františkovi Malinovi:

Kam zmizel můj oblíbený kanál TCM, který každý večer po dětském programu Cartoon Network vysílal staré americké filmy? Místo něj je další hudební kanál, navíc maďarský. Nešlo by uvádět TCM po Minimaxu?

Bohužel nešlo. Dětské kanály vysílají zákonitě cca do osmi hodin večer, dokud mohou být dětmi sledovány. Jejich výrobci pak na večer přidávají dodatky určené věkově starším skupinám. U Cartoon Network to byly americké filmy, u Minimaxu je to hudba a u Fox Kids historická sportovní utkání. Tyto „dodatky“ jsou z obchodních a technických důvodů neoddělitelnou součástí hlavních dětských programů a jsou samostatně neprodejné. Takže nevysíláme-li Cartoon Network nemůžeme vysílat ani večerní TCM.


Proč z předvolby 37 zmizela zpravodajsko/zábavná stanice CNBC? V balíku zpravodajských kanálů byla společně s CNN určitě nejlepší a její zábavné show nemají konkurenci.

CNBC je volný kanál a není v placené nabídce UPC Direct. Proč zmizel z nabídky dostupné na příslušném satelitu Astra se mohu jen dohadovat. V nabídce naší kabelové televize je CNBC stále zařazen.


Co bráni nasazeni kanálů AXN, Romantica nebo Supermax na UPC Direct?

Chybí dohoda, respektive technické podmínky. SuperMax v našich sítích nešíříme a nepředpokládám, ze tak učiníme (dva dětské kanály v češtině s se ukazují jako dostatečné). Co se AXN týče zatím nedošlo k dohodě a dostupnost signálu Romantiky je pro naši satelitní platformu technicky a tím i ekonomicky komplikovaná.


V posledních dnech na mnoha TV kanálech neodpovídalo "programové info" Elektronického průvodce UPC Direct skutečně běžícímu programu. Jde o nějakou dočasnou chybu? K tomuto jevu dochází u HBO, HBO 2 nebo Eurosportu.

Ano, víme o tom a divákům se omlouváme. Šlo o potíže částečně technického rázu, které se čas od času objeví a částečně o aktuální programové změny, které příslušné pracoviště nezachytilo. V současné době by měly být tyto nedostatky napraveny.


Dětský kanál Minimax je na vašem satelitu volně přístupný. Jde o tzv “free TV channel”, za který se neplatí, nebo je součástí placené nabídky?

Samozřejmě jde o součást placené nabídky. Tento TV kanál má být na přelomu ledna a února zakódován.


Zvykl jsem si na sportovní záznamy na ESPN. Nicméně v poslední době začal tento program vysílat o dvě hodiny později. Je to nastálo?

Ano. Podle informace p. Veroniky Tamchynové, české zástupkyně Fox Kids bylo od 22.12.2003 prodlouženo vysílání dětského programu o další dvě hodiny. Fox Kids bude natrvalo vysílat od 6:00 do 21:00 hodin a teprve poté bude následovat vysílání sportovního kanálu ESPN. Nicméně od 21:00 od až do 24:00 hodin. Divákům se tak dostává dvě hodiny vysílání navíc.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté šesté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Možná jste si už všimli, že nyní připravujeme dvě „národní“ verze - UPC odpovídá a UPC Slovensko odpovedá. Podařilo se nám totiž obnovit spolupráci se společností UPC Slovensko. Nový tiskový mluvčí, pan Jaroslav Kollár již dvakrát zodpovídal dotazy slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože se však jednalo o odpovědi zejména ke kabelové televizi a programu, rozhodli jsme se obě pokračování uveřejnit na specializovaném televizním webu. Pokud máte zájem - přečíst si je můžete zde: 1.část a nebo 2.část.

Proto se tedy nyní můžete ptát tiskových mluvčích obou společností – UPC ČR i UPC Slovensko - v diskusích pod oběma mutacemi bez jakýchkoliv omezení. Otázky v redakci roztřídíme a odešleme správným adresátům, jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si v sekciTV download stáhnete měsíční přehledy pořadů stanic: Animal Planet, AXN, Discovery Channel, HBO, HBO 2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum, SuperMax a Travel. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších televizí: Eurosport, Hallmark, Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/852/upc-odpovida-26-cast/