Závada na Amosu vyřadila některé programy UPC Direct
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 28.01.2004

Dnes odpoledne, 28.1.2004 po půl třetí hodině došlo k výpadku v provozu šesti stanic, tedy poloviny obsazení transponderu 12,304 H na Astře 1G. Konkrétně se jedná o tyto stanice:

Filmmuseum nejde
HBO2 nejde
HBO hun nejde
HBO cz nejde
Spektrum nejde
Magyar ATV nejde
Eurosport News jde
Viasat-3 jde
Reality TV jde
Extreme Sports jde
Club jde

Samozřejmě jsme hned zkoumali, kde je problém, abychom pro vás přinesli čerstvé informace. Na klientském centru v Praze jsme obdrželi tuto informaci:

Omlouváme se klientům UPC Direct za výpadek prémiových kanálů HBO, HBO2 a programu Spektrum, jedná se technický výpadek. Na urychleném odstranění závady se pracuje.

Obrátili jsme se také na vedení společnosti UPC ČR, a od tiskového mluvčího, dr.Františka Maliny jsme obdrželi toto vyjádření:

„Ano, v současné chvíli máme problém s programy HBO, HBO2 a Spektrum. Podle informací z DMC Amsterdam je problém s distribucí programů, šířených z družice Amos. Výpadek by měl být odstraněn během odpoledne.

Chyba je tedy na straně izraelského providera – vlastníka družice Amos 1, odkud je signál primárně do Evropy distribuován. Zda se jedná o problémy při přepojování na nový, druhý satelit Amos 2, který do kosmu vystartoval v závěru loňského roku nevíme, jedná se pouze o spekulace - pokud by však šlo o plánovaný výpadek, jistě by o něm v ústředí UPC v Amsterodamu dopředu věděli.

Tolik poslední informace, v době uzávěrky příspěvku bylo stále vysílání všech uvedených stanic přerušeno, přestože signál na přijímacím zařízení byl stoprocentní. Situaci neustále monitorujeme a ihned po obnovení vysílání vás o tom budeme na našem webu informovat.


Doplněno v 16.01 hod.:

Přesně o 16.00 hod. bylo vysílání všech výše uvedených stanic obnoveno. Děkujeme za zájem všech našich čtenářů, kteří se o problém zajímali a volali či mailovali nám do redakce. Doufáme, že se výpadek ve vysílání (v tomto případě nezaviněný společností UPC), nebude opakovat.


Doplněno v 19.12 hod.:

Stejný stav se opakuje znovu po devatenácté hodině večerní, kdy výše uvedená skupina stanic je opět nedostupná. Situaci monitorujeme a po obnovení vysílání vás o tom budeme na našem webu informovat.


Doplněno ve 20.35 hod.:

Přesně o 20.33 hod. bylo obnoveno vysílání HBO a HBO 2 a vzápětí i Spektrum. Opět děkujeme všem za zájem! Pokud máte kabelovku UPC, napište nám ještě, prosím, do diskuse, zda jste měli také mezi 14.30 až 16.10 hod. a 19.10 až 20.33 hod OPRAVDU signál HBO, HBO 2 a Spektrum. Tedy ne jen, že celý den to funguje. Jedině tak poznáme, zda byl problém přímo na Amosu či až při distribuci na Astru přes (DMC). Za vaše reakce předem děkujeme!

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/866/zavada-na-amosu-vyradila-nektere-programy-upc-direct/