Od 26. února Dobré ráno v novém
Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky.boy@volny.cz Přidané: 08.02.2007
26. února začne vysílat ČT inovované Dobré ráno s Českou televizí. Důraz bude kladen hlavně na zpravodajství, kterého bude více. Změní se i dekorace ve studiu. Grafika pořadu zůstane stejná. Tým posílí moderátorka Veronika Paroulková, která nahradí Václavu Vařekovou.


Nové programové schéma se inspiruje posledními trendy v ranním vysílání veřejnoprávních televizních stanic v Evropě. „Tříhodinové vysílání bude klást důraz na praktické informace a významné politické, ekonomické, kulturní i sportovní události dne. Divák bude více než dosud vědět, co ho dnes čeká, jaká důležitá rozhodnutí v České republice i ve světě padnou, která úskalí i zajímavé okamžiky den přinese. Dobré ráno s ČT by mělo dát divákovi informační náskok,“ popisuje novou koncepci pořadu vedoucí redaktor Milan Fridrich.

Dobré ráno samozřejmě přinese divákům i nadále informace, na které jsou zvyklí. Ať už se jedná o dopravu, počasí, zprávy nebo rozhovory s osobnostmi. Do terénu vyšle Česká televize více reportérů a techniky pro živé vstupy než v minulosti. „Chceme, aby měl divák už od rána větší kontakt s důležitým děním,“ dodává Fridrich.

Do vysílání tohoto ranního bloku přijde i posila v podobě Veroniky Paroulkové, která nahradí Václavu Vařekovou. „Dobré ráno s ČT je pro mě velkou odměnou a obrovskou novou zkušeností. Ranní vysílání má pro mě neopakovatelné kouzlo a jeho prestiž a vysoká úroveň mě zároveň zavazuje. Vnímám to jako obrovskou motivaci a mám radost, že se opět naučím něco nového,“ řekla serveru moderátorka, kterou už diváci znají např. z televize Prima.


Novinky v Dobrém ránu:

- rubrika Peníze (7:45 a 8:45) - shrnutí ekonomického dění posledních hodin; poté upozorní moderátoři s hostem na nejvýznamnější událost dne

- rubrika Profil - Moderátoři pozvou do studia aktéra nebo zasvěceného pozorovatele nejvýznamnější události dne. Osmiminutový rozhovor bude moderován formou duelu.

- rozšíření čtení z tisku – deníky budou listovat přední čeští novináři


Na obrázcích z archivu ČT je dvojice moderátorů Dobrého rána Patricie Strouhalová a Jakub Železný a zmiňovaná nová posila Veronika Paroulková.



Lukáš Polák, satCentrum, 8.2.2007







 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/8939/od-26-unora-dobre-rano-v-novem/