STV predstavila programovú štruktúru na sezónu jar 2007
Autor: PR Press STV Přidané: 28.03.2007
Slovenská televízia predstavila na tlačovej konferencii nové projekty a zmeny vo vysielacej štruktúre od apríla 2007. Generálny riaditeľ STV Radim Hreha, výkonný riaditeľ STV Roman Lipták a intendanti Jednotky a Dvojky STV – Pavel Bob a Jaroslav Kerner hovorili najmä o programových novinkách Slovenskej televízie.


Jednotka STV mení od 1.apríla svoju grafiku. Upúšťa od matrixovských efektov a vizuálne chce podporiť rodinný charakter Jednotky ako nekonfliktnej, príjemnej a rodinnej televízie.

Novinkou vo vysielaní od 1.apríla bude aj nové Počasie, ktoré dostane okrem novej zvučky a grafiky aj moderátorov. Pri moderovaní sa budú striedať dvaja muži a jedna žena.

Výkonný riaditeľ pripomenul zmenu v podvečernom vysielacom čase, kedy Jednotka začína vysielať pôvodné československé seriály – už od 28.marca to bude legendárna Nemocnica na okraji mesta. STV rokuje s Českou televíziou o možnej koprodukcii pri výrobe najnovšej série tohoto kultového seriálu. Zároveň predstavil sviatočnú veľkonočnú štruktúru.

Informácie doplnil intendant Dvojky STV Jaroslav Kerner, ktorý prítomných novinárov informoval o najzaujímavejších tituloch z vysielania Dvojky.

Dva hlavné projekty, ktoré Slovenská televízia rozbieha od apríla, sú vedomostná šou Milionár a hudobno-zábavná retrošou Hit storočia. Milionára bude Jednotka vysielať od 12.apríla, vždy vo štvrtok večer. Martin Nikodým privíta v prvom špeciálnom vydaní známe moderátorské tváre STV.

Hit storočia štartuje 20.apríla a Jednotka STV odvysiela 11 priamych prenosov. Televízni diváci budú môcť prostredníctvom SMS hlasovania zvoliť najobľúbenejšiu pesničku storočia, na projekte sa zúčastnia desiatky známych spevákov a osobností televíznej obrazovky. Moderátorkou bude Jarmila Hargašová, meno jej moderátorského partnera televízia oznámi v najbližších dňoch. Hit storočia má ambíciu stať sa udalosťou jarnej televíznej sezóny.

Výkonný riaditeľ STV Roman Lipták doplnil informácie o špeciálne eventy, ktoré STV odvysiela v najbližšom období. Pôjde najmä o 100.vydanie S.O.S. (13.4.), odovzdávanie hudobných cien Aurel (18.4.), Krištáľové krídlo (8.5.), či veľký športový sviatok – MS v hokeji (od 27.4.).

Generálny riaditeľ doplnil informácie o spolupráci STV a SND, pričom Slovenská televízie odvysiela slávnostné otvorenie nového národného divadla v priamom prenose. Generálny riaditeľ zároveň potvrdil obnovenie činnosti Konta nádeje i festivalu detských televíznych programov Cena Dunaja.


Jozef Gogola, Poverený hovorca STV

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/9115/stv-predstavila-programovu-strukturu-na-sezonu-jar-2007/