Změny v UPC Direct pro české abonenty
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 28.10.2001
V současné době dochází pro zájemce o uzavření smlouvy na příjem placené satelitní televize UPC Direct v České republice k několika významným změnám:

Od 17.10. 2001 dochází ke zrušení tzv. minimální doby (prvních 12
měsíců ode dne účinnosti smlouvy, ve které nemůže uživatel smlouvu vypovědět) pro všechny nové zákazníky. To znamená, že zákazník nesepisuje smlouvu s minimální dobou 12 měsíců a může tuto vypovědět dle smluvních podmínek bez časového omezení!


Všichni zákazníci, kteří si UPC Direct koupí od 1. října a do 30. listopadu 2001, získají nabídku Rodina na 1 měsíc zdarma a navíc výhodu nulového aktivačního poplatku.


V souvislosti s neklesajícím počtem podvodných smluv dochází k změnám, vztahujícím k procesu ověřování totožnosti zákazníka a jeho adresy.

Při podpisu smlouvy zákazník nyní potřebuje:

- Doklady k ověření totožnosti - minimálně dva doklady s podobenkou - a to občanský průkaz (v případě cizího státního příslušníka pas), dalším dokladem je pas, řidičský průkaz,
zbrojní průkaz apod. Pro právnické osoby - výpis z obchodního rejstříku (smlouvu podepisuje pouze jednatel, či zmocněnec na základě plné moci)

- Minimálně dva doklady pro ověření adresy - složenka SIPO, účet za služby (plyn, elektřina, vodné a stočné)

- Zákazník dále dokládá kontaktní telefon - nejlépe pevná linka do zaměstnání nebo domů (tel. linku domů - fakturou za hovory, mobilní telefon - fakturou za hovory u paušálního tarifu). Doklady předložené zákazníkem pro ověření adresy a telefonního čísla nesmí být starší tří měsíců.

Prodejce má za povinnost tyto doklady zákazníka, které předkládá k ověření totožnosti, okopírovat a přiložit ke smlouvě zasílané na UPC, stejně jako okopírovat doklady pro ověření adresy. Dále prodejce kontroluje doložená telefonní čísla, případně zkouší zatelefonovat na zadaná tel. čísla.


Navýšení zálohy - depozitu (v ČR dosud 2000 Kč), jako je tomu na Slovensku, nebylo oznámeno.


Ve středu 31.října, jak už bylo zveřejňeno, ukončí vysílání placený sportovní kanál Sport 1. S ohledem na přání předplatitelů připravuje UPC nový televizní sportovní kanál, který bude zařazen do základní nabídky kabelové televize a digitální satelitní služby UPC Direct. Za tento sportovní program nebude třeba platit zvláštní cenu. Nový sportovní program bude vysílán v češtině a slovenštině a s jeho zavedením se počítá v co nejkratší době. Nový kanál UPC nabídne okamžitě,
jakmile vyřeší veškeré technické záležitosti a získá registraci, což UPC odhaduje na týdny až několik měsíců. Je pravděpodobné, že nový sportovní program nabídne rovněž některé atraktivní a populární sportovní pořady a přenosy, které byly dosud vyhrazeny pouze pro zvláště placený prémiový kanál Sport 1.

Sport 1 bude přenášet všechna utkání fotbalových a hokejových lig, jejichž práva nakoupil, a to až do 31. října, včetně NHL. Pak by měl většinu těchto přenosů nabídnout nově chystaný sportovní kanál.

Předplatitelé kanálu Sport 1, kteří neměli předplacen žádný další prémiový kanál, budou moci v prosinci sledovat nabídku Rodina zcela zdarma. Všichni ostatní předplatitelé získají desetiprocentní slevu z poplatku za prosinec.


(Zpracováno podle informací UPC Direct, Česká republika, a.s.)

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/96/zmeny-v-upc-direct-pro-ceske-abonenty/