Pre mojho poradcu SOBOLA,alebo kto sa chce
02.03.2009 14:35 • rastino7
Ahoj,
dal si mi poriadneho chrobaka do hlavy ! Moje rozhodnutie pre pouzitie motora coraz viac klesa a sledujem rozne debaty ohladom toroidnej paraboly...skus prosim ta pozriet na tento link a hlavne cenu,co na to povies :
http://bpcom.ekatalog.biz/zbozi/satelitni-parabola-toroidal-90/detail.aspx?p=z:92150
Jedine co ma stale brzdi je,ze to vypada narocnejsie na instalaciu a hladanie jednotlivych druzic.Co sa tyka ceny,tak v pripade pouzitia 2-3 LNB to nevychadza omnoho drahsie,nez pri pouziti motora.A co som cital jednu odbornu pracu,tak jednotlive LNB,ktore su dalej od 0 na W-E,tak je znizenie signalu az okolo 20%.To by asi nebol taky problem,kedze ja mam zaujem hlavne o A3 a 1W,zatial....co bude v buducnosti,neviem.Link na odborne posudenie :
:;) http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?spr=5&str=5
: http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?str=7&spr=5
Neviem stale do coho mam ist !
1. motor(dg 380)+parabola(FTE105 D)+LNB(Invacom TWH031)+kabel(Nordix402) = cca 140 Eur
2. Toroid 90+2xLNB(Invacom TWH031)+schwaiger4/1+kabel(Nordix402) = cca 170 Eur
Poradis ?...aj ked viem,ze ty si uz presedlal skor na multi...ale ked som to dal do fora,tak zevraj lepsi je motor....fuuu

Reakce (nejnovější jsou nahoře)
motor nastaviš len raz a napriklad ak chceš

02.03.2009 15:20 • par32
motor nastaviš len raz a napriklad ak chceš nastaviť novu družicu s motorom je to za par minut a to pri toroide je poriadna makačka , robil som jedno aj druhe -mam motor a nemenil by som

ved ja sa obavam T90...predpokladam,ze sam by som

02.03.2009 16:20 • rastino7
ved ja sa obavam T90...predpokladam,ze sam by som to ani nezvladol.A naskenovat v obyvacke nejaky novy orbit cez motor sa mi tiez zda pohodlnejsie.Do buducna je zase otazka,ze keby som si dokupil druhy "tuner" v podobe napr.recorder Panasonic s Dvb-S a chcel by som nahravat nieco nezavisle od prave iduceho cez Twin LNB(T90),tak nie je problem.V pripade motora by som mohol nahravat iba z momentalne nastavenej druzice....neviem

absolutne každy zvoleny system ma svoje vyhody aj

02.03.2009 19:16 • par32
absolutne každy zvoleny system ma svoje vyhody aj nevyhody- to bolo je aj bude a rozhodnuť sa musi každy sam

Tohle jsem ti již poslal e-mailem :Nejlepší řešení

04.03.2009 07:22 • sobol
Tohle jsem ti již poslal e-mailem :
Nejlepší řešení je určitě toto :
1. použít jednu větší parabolu s více konvertory, kteréžto řešení má velkou výhodu v okamžitém přepínání družic, protože není třeba čekat na to, až motor parabolu natočí správným směrem (vyhoví i normální parabola, ovšem ta toroidal je nádherné řešení).
2. druhou (třeba menší) parabolu použít s motorem - kvůli možnosti vyhledání a přesnému nastavení i všech těch dalších družic, které jsou trochu mimo možnost umístění konvertorů...a hlavně v krajních pozicích.
Tohle řešení vás uspokojí maximálně a doporučuji se na to pomalu připravovat - když ne hned, tak s tím počítat do budoucna.
Samotná jediná parabola s motorem je věc hodně nedokonalá, také jsem tímto stadiem prošel, je to nevyhovující, teď se pomalu připravuji na tu kombinaci...
Proč je to nevyhovující ?
1. pomalé natáčení - časem to člověka otráví a přestane motor používat.
2. pro dvoutunerový přijímač, či pro použití pro více přijímačů současně, je parabola s motorem k ničemu, protože se nedá dívat současně na dvě, či více různých družic...
Takže ? Je to na každém, aby se rozhodl, jak na to...

Vcera som objednal FTE 105 Dural a k nej Stab

04.03.2009 09:32 • rastino7
Vcera som objednal FTE 105 Dural a k nej Stab HH90....;)
Vsak ako vravis, musi si kazdy prejst aj zaciatkami,kedze som este laik,vyskusam si motor.Mozno ked dovrsim dochodkoveho veku, budem hladat ohnisko na toroide,...:D
Este mam trochu obavy z tej hore uvedenej kombinacie,lebo uvadza sa,ze HH90 by mal byt max. do 95cm a ta FTE 105 ma 98x90cm,ale skor si myslim,ze je dolezita vaha,ktora je u paraboly 7 kg a motor by mal zvladat aj 10kg..ma niekto s tym skusenost ? Ci to mam radsej stornovat a objednat dg 380..

© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/