extrémní mráz - ideální podmínky pro DX
30.01.2012 20:48 • Padre Pio
V následujících dnech si můžete ověřit ten fakt, že extrémní teploty hluboko pod nulou (ne tak běžné zimní teploty kolem nuly) se projevují velice příznivě při příjmu signálu na hranici sledovatelnosti. Nemusí to nutně znamenat, že bude možné sledovat programy, které nelze s konkrétní parabolou běžně naladit. Ale příjem těch programů, které je možno díky slabému signálu sledovat jenom několik hodin denně, se viditelně zlepší. Aktuálně to vidím na Astře 2D (28E) a nejslabších horizontálních TP. Může za to LNB jak potvrdil test v jednom z dřívějších dílů Dr.Dish TV, kde pomocí chladící směsi ve speji v létě uměle zopakovali stejný efekt.
Praktické využití není žádné, protože je skutečně nutno dosáhnout teploty minimálně -5 až -10 stupňů Celsia, což v následujících dnech nebude vůbec problém. Počasí má vydržet minimálně 10 ale nejspíš i více dnů.
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
tak u nas je teraz -20

30.01.2012 21:13 • JohnCena
tak u nas je teraz -20 ;)
 
 
Uvidíme co všechno nás v následujících několika

30.01.2012 21:18 • Padre Pio
:D Uvidíme co všechno nás v následujících několika dnech ještě čeká, protože ten příliv z Ruska je tenhle rok prý naprosto ideální, takže budou padat rekordy. A stabilní, takže vydrží dlouho.
 
 
Ano,ideální podmínky,

30.01.2012 22:26 • rezek
Až nato, jak v tom mrazivém tichu je slyšet vrzání motoru.
V deset musím končit,babinec by mě ukamenoval.Padre Pio,piš,rád tě čtu.....
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/