ČT HD NA VŠETKÝCH KARTÁCH !
27.03.2012 08:31 • Luteran
Dočasný zástupca M77 v ČR a SR J.G. urobil verejné prehlásenie s cieľom prevádzkovať program ČT HD od 1.5.2012 iba na kartách ICE a Irdeto. Toto vyhlásenie je v rozpore s podmienkami verejnej zákazky pre satelitnú distribúciu signálu ČT HD. Tie určujú funkčnosť všetkých doterajších kariet CS Link a Skylink. Táto skutočnosť a mnohé ďalšie otvárajú diskusiu na vážne celospoločenské témy. Prvou je, či zákazníci, ktorí boli nútení zaplatiť si karty Výmena neboli uvedení v omyl. Ďalšie otázky sú ešte omnoho závažnejšie.
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
Ja ich plne chápem,keď minule vyhlasili že na

27.03.2012 09:14 • THXKO
Ja ich plne chápem,keď minule vyhlasili že na staré cryptoworks karty už nebudú pridavať žiadne programi tak to aj dodržia myslim.A teraz keď su monopol tak si budú robiť čo chcu.Taka je realita na slovensku ale aj v čechách :bad:
 
 
No a co. Přece za tu výměnu máš taky nějaký pay-tv

27.03.2012 09:16 • Padre Pio
No a co. Přece za tu výměnu máš taky nějaký pay-tv promo zdarma. Mám dojem, že spousta lidí (nemyslím zrovna nikoho konkrétního) má spíš obavy, že Skylink už se těší jak na nových Irdeto kartách zapne tu anti-sharing funkci. To se ovšem nikdy nestane. Oni moc dobře vědí co by potom následovalo. Útěk ke konkurenci. Sdílení je u nás standard úplně stejně jako v Rusku nebo na Ukrajině. Každý provider s tím musí žít.
 
 
Ale chlapci ,šak karty už treba vymeniť a nejaky,

27.03.2012 09:32 • pistok153
Ale chlapci ,šak karty už treba vymeniť :D a nejaky, sposobom dobrovolne to musí ísť,
a práve toto je dobrovolny sposob ,toť cheš vidieť nové CT HD vymen si dobrovolne kartu a takto si to pomení zasa kopa ludí "Dobrovolne" toť zasa Marketingoví ťah.
A pan JG bude rád že konečne Vypne CRW ,lebo už tích kartičiek bude funkčních málo a preto nebude dovod prevádskovať starí systém ,a potom bude nasledovať aj ten Surflock ,lebo ako sa raz vyjadril ,že momentálne to nemá Zmysel ,kedže je vela aktívnych CRW ,kariet ,ináč podla mna to vnemá zmysel z toho dovodu ,že ludia by tie kartičky nemenili ,toť skorej Hotlain linka na skylink ,"Nefunguje my STB" a zdruhej strany sa ozve "Nemáte certifikovany Prímac" :D :D :D
 
 
Ta aféra s certifikovaným resívrem právě nejlépe

27.03.2012 09:40 • Padre Pio
Ta aféra s certifikovaným resívrem právě nejlépe vystihuje postoj Skylinku. Dělej si co chceš, ale nechtěj abysme ti u toho ještě asistovali. Surflock nikdy nebude. Ale oni vám to nemůžou schvalovat nebo vás ubezpečovat nějakým prohlášením.
 
 
Problém je vážnejší ako si myslíte...

27.03.2012 09:44 • Luteran
Problém je vážnejší ako si myslíte. Téme sa venujem od samého začiatku v roku 2001. Teraz je väčší priestor na ozrejmenie problému. Tým, čo tomu nerozumejú sa môže problém zdať ako banalita. Najprv bola distribúcia verejnoprávnych TV prostredníctvom štátnej firmy za určitých zákonom stanovených podmienok. Neskôr sa distribúcia signálu dostala k tzv. " súkromnej " firme jej predajom za podivných okolností. To by ešte stále nemusel byť problém, pokiaľ firma dodrží čo má. Podmienky sú dané hlavne licenčnými podmienkami pre vysielanie zo zákona a ďalej internými podmienkami stanovenými verejnoprávnymi TV. No a ako sa postupne odhaľujú detaily, ukazuje sa tu celý rad vážnych problémov, ktoré si bežný "človiečik" neuvedomuje. To by tiež nevadilo, pokiaľ by fungovali inštitúcie a ľudia platení z daní " človiečikov"
 
 
Ked sa niekto rozhodne kupit HD prijmac, tak co

27.03.2012 10:32 • zdenoq
Ked sa niekto rozhodne kupit HD prijmac, tak co nebude mat na kartu za 23eur ICE, ide tu o narocnejsich ludi, ty co maju len zaklad 23 neplatene kodovane programy tak maju len SD prijmace s apropo tyka sa to noveho programu CT2HD a nie CTHD
 
 
Přesně tak

27.03.2012 10:46 • smscz
zase jen obvyklé luteránovy zkresleniny a sugesce.
 
 
Jo přesně. Zájem o karty výměna můžou zvýšit

27.03.2012 10:47 • Padre Pio
Jo přesně. Zájem o karty výměna můžou zvýšit jedině ukončením provozu televize NOVA na kartách cryptoworks. Jinak jich bude pořád minimum. Dokud tam pojede NOVA, tak zájem o jakoukoliv změnu bude naprosto minimální.
 
 
No ale oni nič neporušuju,CT v SD verzii zostane

27.03.2012 11:01 • THXKO
No ale oni nič neporušuju,CT v SD verzii zostane pristupne pre všetky typi katiet.A Tý čo chcu HD nech si vymenia.Celkom to zmysel dáva nie?
 
 

27.03.2012 11:53 • Jupi
už bysom na cryptoworks kartách nič nedával nové aj platené sa budú odpajat čoskoro takže treba ich popohnat k výmene :)
 
 
No pozri ja som platič ,ale niesom blbec že by som

27.03.2012 11:56 • pistok153
No pozri ja som platič ,ale niesom blbec že by som niečo menil ,takže asi tak. :D
 
 
pistok

27.03.2012 11:57 • Jupi
ale raz budeš musiet já už to mam za sebú já už menit nemusím :)
 
 
Jupi

27.03.2012 12:04 • pistok153
Ano budem musieť ,ale nie takymto nátlakovím sposobom ,až mi tu kartu pošlu na dobierku domou za tích 24ečok ,tak OK ,ale žiadna "akože" dobrovolná vymena neprichádza v uvahu ,to si skor kupim novu IRDT a kašlem ich ,ináč toť za tych 24eur nicmene vela nenakukaš a naviše pre skylink neni problém ani 6 mesačné pay-TV promo keby chceli ,takyto oblbovak z vratením penazí "akože" do kreditu ,si možu nechať a naviše aj to MULTI ktoré si platím zdraželo o tich cca 24ečok ,takže akurát by som to mohol využiť po vymene ako doplatok.
A budem tam kde som bol. ;(
 
 
Zase polopravdy

27.03.2012 12:55 • milanmin
Áno, ČT spusti ďalší (druhý) kanál v HD, ale obsah zrejme bude z ČT4 a ČT2 z dôvodu ME vo futbale a OH. Tieto kanály (ČT4 a ČT2) budú aj naďalej vysielať ako doteraz, takže obavy p.Luterana zdajú sa byť- ako obvykle- zbytočné.
 
 
a co? keby presli na MPEG-4 aj CT1 a CT2 SD z

27.03.2012 12:59 • dvbinfo
a co? keby presli na MPEG-4 aj CT1 a CT2 SD z dovodu zvysenia efektivity tak je to tiez v rozpore len preto lebo pre x-rokmi si ludia kupili SD prijmace? Je to strategia firmy a pokial to maju osetrene s tym kto si plati za distribuciu tak je to ok. Si precitajte obch.podmienky. Si kupite Ipad 1, a nasledne vyjde Ipad 2 s novymi features... musi ti ho vyrobca vymenit? Nie! Proste si kupujete sluzbu v danom momente a zaruka sa hlavne tyka karty a nie obsahu. To je jedina nevyhoda a neistota.
Osobne mi uz lezie na nervy ako p. Luteran "odborne" neustale komentuje Skylink. Pravidlom je kazdne 2 dni + vzdy ak vyjde nejaka novinka od Skylinku. Byt nimi tak uz vas zalujem za ohovaranie a zavadzanie verejnosti.
 
 
Ale,ale,však aspoň sa to tu trochu oživilo,však

27.03.2012 13:31 • letas
Ale,ale,však aspoň sa to tu trochu oživilo,však boli dni,že tu nik do ničoho nepichol,sem tam nejaký refrech,proste nuda.
 
 
Pravda, že oživilo

27.03.2012 13:43 • smscz
ale jakýmsi divným směrem :) též platí rčení: "méně je někdy více" ;)
 
 
možno otázka od veci ale...

27.03.2012 14:16 • vierkad
Keď tu už tak preberáte tie karty, tak sa Vás chcem spýtať.
Mám aj skylink aj czlink.
Skylink som si vymenila za tých 24€ a tú czlink netreba vymieňať?
Mám ju na českého občana, takže nemám žiadne informácie, či mi to treba tiež vymeniť.
Nechcem ju meniť na ďalšiu skylinkovú, chcem si ponechať czlink, aj keď bude treba doplatiť, tak ako na skylinku.
Som len obyčajná stará baba, tak nechcem nejaké komentáre, že sa hlúpo vyjadrujem.
Poradte mi tak, ako by ste radili svojej mame. :) :good:
Ďakujem
 
 
® vierkad

27.03.2012 15:00 • smscz
Vymeniť ju zatiaľ nemusíte, ale časom na to rovnako dôjde. Skutočnosť je taká, že už nie je rozdiel medzi oboma kartami čo sa týka počtu programov, ani čo sa týka poskytovateľov služieb. U oboch je oboje rovnaké. CSlinkové karty teraz spravuje Skylink, preto výmena bude vždy za kartu Skylink.
Inak k výmene karty CSlink stačí len jej číslo a kartu Výmena Skylink. Jediné čo môže teraz (do konca mája musí byť zaregistrovaná karta Výmena) k výmene kariet lákať, je ponuka 2 mesiacov celej ponuky zdarma. Avšak nie je to posledná takáto "akcia". Do konca roka ešte niečo bude.
 
 
Karta Cslink stara cryptoworks pojdu platene do

27.03.2012 15:11 • zdenoq
Karta Cslink stara cryptoworks pojdu platene do konca roka v novom roku 2013 na starej Cslink karta cryptoworks pojdu neplatene kodovane programy nadalej aj v roku 2013 vsetko zalezi na majitelovi kolko mesiacov ponecha stary kodovaci system. Riesenie treba si ponechat staru Cslink kartu, ke na nej nic nepojde potom bude treba kupit kartu novu Cslink Irdeto ale bude treba dokupit Cam Irdeto modul alebo ked prijmac nema CI slot potom zakupi prijmac s citackou Irdeto
 
 
® zdenoq

27.03.2012 15:15 • smscz
Myslím, že nové karty CSlink Irdeto už nebudou v prodeji.
Stejně tak si myslím, že je praktičtější mít "universální" kartu ICE než samotné Irdeto. Už jen kvůli tomu, že s ICE funguje dost "starých" přijímačů bez nutnosti kupovat CAM modul nebo nového přijímače. Dříve nebo později též dojde k převodu zbývajících programů CSlinku pod Skylink.
 
 
takže

27.03.2012 15:24 • Jupi
sa dočkáme aj axn+scifi v skylinku :D
 
 
No ked budu vsetky platene programy s Cslinku v

27.03.2012 15:30 • zdenoq
No ked budu vsetky platene programy s Cslinku v Skylinku tak potom si vymenim Cslink kartu za ICE vymenu, ale asi vsetky programy neprejdu ku Skylinku, J.Glisnik pisal ze vsetky programy nemaju v plane presunut, ale ako pisal Jupi aj o HBO 2 a Prima family HD hovoril Glisnik ze nedaju do Skylinku, vsetko zalezi od majitela..
 
 
zdenoq

27.03.2012 15:31 • Jupi
ano preto nikdy nehovor nikdy :D
 
 
RE:vierkad

27.03.2012 16:16 • letas
Čo Ti môžem poradiť,tak bolo by dobré tu kartu preregistrovať na seba a hlavne ak to nie je registrované na niekoho blízkého s kým nebudú v buducnosti problémy.Ono to už dávno môže byť aj na slovenskú adresu.Doplácať na CS-link nemáš čo,tam to máš dávno doplatené.
 
 
smscz

27.03.2012 17:22 • pistok153
Myslím, že nové karty CSlink Irdeto už nebudou v prodeji.
Stejně tak si myslím, že je praktičtější mít "universální" kartu ICE než samotné Irdeto. Už jen kvůli tomu, že s ICE funguje dost "starých" přijímačů bez nutnosti kupovat CAM modul nebo nového přijímače.
A ty si myslíš že tá ICE pojde furt v CRW šak ,nejak si pozabudol že v tomto mode je to naburatelné a naviše ICE karta služi iba na hladky priebeh na IRDT ,takže kde berieš tu istotu ???????? :D
Neexistuje "NAVEKY" ,vynde iba jedno vyhlásenie napr. Na našom trhu je už Spusta dostupních IRDT READY STB ,takže nevidíme dovod prevádskovať kartu v CRW mode ,ktorí aj tak bol problematicky u niektorích prímačov,zákazník si može vybrať zo širokej palety certifikovanych STB ,bez nutnosti meniť svoju dekodovaciu kartu ,lebo daná karta dalej bude fungovať v IRDT mode. :D
 
 
To je správná

27.03.2012 17:43 • smscz
myšlenka a bude to v budoucnu tak jak píšeš od A až po Z.:) Avšak v tuto chvíli je ICE výhodnější. Nemusí hned teď kupovat modul ani přijímač. Původně jsem v první větě psal, že na to vše stejně dojde. Nejen na kartu, ale i na výměnu přijímače nebo dokoupení modulu. Byla to moje odpověď pro pani, která se označila za "starší osobu", tedy soudim, že nebude chtít udělat najednou "větší investici". Ale kdo ví, třeba má peněz víc než my dva dohromady;)
 
 
No to máš pravdu ,len mna furt už štve ,že treba

27.03.2012 18:12 • pistok153
No to máš pravdu ,len mna furt už štve ,že treba Furt len Investovať ,toť zlaté časy analogu ,ked to človek chytil aj na Hrable ,teraz je Furt nejaky problém ,skoro každí druhy rok niečo vymislia ,raz DVB-XY v Mpeg-2 ,potom Mpeg-4 ,potom zasa DVB-XY T2/S2 ,a čo bude potom ,už asi vieme na AB mám taku temičku že Formáty .....atd. ,ale šecko smeruje iba k uspore kapacity atd. z lepšim prenosom ,šak vieme ,ale nikde nič nesmeruje na obyčajného občana ,toť aby sa trh z TV ,atd. nezastavil ,tak asy furt musia niečo vymíšlať a Občan Plať ,lebo pokrok nezastavíš. :what:
 
 
pro zdenoq

27.03.2012 18:18 • zenofex
Pises: "Karta Cslink stara cryptoworks pojdu platene do konca roka" to mas odkial? Skusal si si zaplatit nejaky balik na 1 rok dopredu (4x po 3 mesiacoch)? Normalne to ide. Takze si mozes stale predplatit trebars balik Sport na 1 rok t.j. 3/2013. To Ti budu v roku 2013 vracat predplatne?
 
 
Pre:® letas Myslela som, či nebude aj na czlinku

27.03.2012 19:02 • vierkad
Pre:® letas
Myslela som, či nebude aj na czlinku treba kartu-výmena, ako na skylinku.
Hmmm. Veď ja už ani neviem kde je ten čech, čo mi ju registroval.
Bolo to už dávno, keď ešte na skylinku neboli české stanice. Tak som si kúpila aj českú gitálku, priplatenú na czlink.
A kartu by som chcela dať synovy. :)
 
 
Možno máš uchovaný môj email odvtedy,keď som Ti

27.03.2012 19:16 • letas
Možno máš uchovaný môj email odvtedy,keď som Ti priplácal slovenské programy,ak áno pošli mi číslo karty a zistím čo sa s tým dá robiť.
 
 
® vierkad, ® pistok153, ® zenofex,

27.03.2012 20:16 • smscz
® vierkad - čecha nepotřebujete, stačí číslo karty a to máte na ní;)
® zenofex - asi by šlo převést předplacené na novou kartu;)
® pistok153 - nezoufej, už se na ostro zkouší UltraHD;);) co k tomu bude třeba vyměnit za nové????;)
 
 
® smscz

27.03.2012 20:47 • zenofex
Neviem o akej novej karte pises. Bavime sa tu o karte CRW po roku 2012 a platenych programoch na nej. Nepredpokladam, ze by M77 zacal vymienat CRW karty CS Link do r. 2012. Nepredpokladam, ani ze by vyrazne obmedzovali platenu ponuku na CRW kartach po roku 2012.
 
 
® zenofex

27.03.2012 21:06 • smscz
Citace: Skusal si si zaplatit nejaky balik na 1 rok dopredu (4x po 3 mesiacoch)? Normalne to ide. Takze si mozes stale predplatit trebars balik Sport na 1 rok t.j. 3/2013. To Ti budu v roku 2013 vracat predplatne?
-ano jasné, nepíšu o konkrétní nové kartě přece, nebudou ti vracet, ale když budou měnit karty a ty budeš mít předplaceno, tak ti to hodí na novou, tak jak je to nyní s Výměnou:)
 
 
® smscz

27.03.2012 21:42 • zenofex
zdenoq vestil, ze od buduceho roka odpoja platene programy na CRW CS Link kartach, takze co sa stane, ked budem mat na CRW karte predplatene programy aj v roku 2013? Ziadnu kartu mi dovtedy provider nevymeni. Takze si myslim, ze je to blbost, inak by provider neumoznoval predlzovat predplatne programov za datum od ktoreho chce ponuku obmedzit. Bol by sam proti sebe keby si obmedzoval prijmy.
 
 
V tomto případě

27.03.2012 22:16 • smscz
věřím tomu, že si určitě kartu rychle vyměníš sám.;) A dostaneš ke svým předplaceným 2 měsíce všech programů navíc. No neber to:) Do té doby bude jistě programů ještě více (počítám, že přibude alespoň Universal a Minimax). Provider určitě o nic nepřijde, to přece víme. Jak to bude v praxi, ukáže čas.
 
 
zenofex

28.03.2012 08:33 • zdenoq
To si myslis ze ked niektori zakaznici si predplatia balicky v Skylinku balicek Multi a Cslinku balicek Mojich 6 na 3 roky na starych kartach Cryptoworks tak ti pojdu do konca 01.04.2015, ano pojdu ale na novych kartach Irdeto, Skylink im posle karty Irdeto :)
Preco si myslis ze upravily platnost balickou u Cslinku?
Od 15. 2. 2012 je možné balíčky TOTAL, MIX, ŠPORT, DOKUMENTY, FILMBOX a samostatne voliteľné programy CS Film a NOVA Sport predplácať len na obdobie 1 alebo 3 mesiacov. Možnosť predplatného i na dlhšie časové obdobie, tzn. 6, 12, 24 alebo 36 mesiacov zostává u balíčka MOJICH 6 a FILM.
Lebo FILM mas aj u Skylinku, vsetky HBOcka, takze prejst na kartu ICE nie je problem a balicek MOJICH 6 ako sa vyjadril J.Glisnik bude aj v Skylinku
 
 
® zdenoq

28.03.2012 10:41 • zenofex
Nemen terminy. Pisal si o roku 2013 nie 2015. To ze skratili predplatne je logicky krok, este cakam az oznamia koniec predplacania na CRW kartach. To sa zatial nestalo. To ze to skratili ale neznamena, ze si to nemoze niekto predplatit teraz na dlhsie formou 4x 3 mesiace (to je chyba ak by to chceli v roku 2013 odstavit). Chcu balicky "zneatraktivnit", aby ludia sami vymenili karty a aby balickove predplatne vyslo cenovo viac nez MULTI. Komu vyhovuje balickovanie MIX, Sport a pod. bude mat smolu, taky rozsah balickov v Skylinku zrejme nebude.
 
 
® letas. Nemám tvoj mail, ale, ozvem sa, keď to

28.03.2012 11:10 • vierkad
® letas. Nemám tvoj mail, ale, ozvem sa, keď to bude reálne.
Teraz mám iné starosti-Veľká noc a syn dorába dom a potom by som mu ju chcela dať, nech nekupuje.On už jeden skylink má, ale v dome uplatní aj túto kartu.
Ďakujem za ochotu :) si naozaj :good: :good: :good:
 
 
Môj email nie je tajný:letas@centrum.sk

28.03.2012 11:31 • letas
Môj email nie je tajný:letas@centrum.sk.Ak budeš niečo potrebovať napíš.
 
 
Dobrý den, odpovídáme na váš e-mail ze dne 25.3.

28.03.2012 16:24 • soco55
Dobrý den,
odpovídáme na váš e-mail ze dne 25.3. 2012.
Cryptoworks karty budou fungovat nejpozději do konce 2015.
Od 15.2.2012 je možné migrovat z karty CS Link na kartu Skylink ICE. Veškeré informace a podmínky ohledně získání karty Skylink ICE jsou uvedeny na našich webových stránkách.
 
 
Dobrý večer pán Soco55

28.03.2012 19:02 • Luteran
Informácia, ktorú uvádzate bola niekedy pred rokom a čosi oficiálne garantovaná CS Linkom, konkrétne riaditeľom Kličkom. Skylink toto odmietal. Ak by ste email naozaj obdržali teraz, mohlo by to znamenať zmenu v myslení. Viete poskytnúť viac informácií ?
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/