ČT HD konečne otvára skrinku....
28.03.2012 08:18 • Luteran
ČT HD je verejnoprávny program pripravený na distribúciu k divákom prostredníctvom družice na pozícii 23,5E od 1.5.2012. Distribúcia znamená dopravu modulácie k divákom tak, aby si jeho príjem zrealizovali bez akýchkoľvek obmedzení. Platí tu pravidlo technologickej neutrality. Za distribúciu programu ČT HD diváci zaplatia spoločnosti, ktorá splní stanovené podmienky. Je len logické, že diváci požadujú, aby prístup k programu ČT HD mali zachovaný na existujúcich kartách. Vzhľadom na to, že táto požiadavka je realizovateľná bez nákladov a navyše znižuje náklady na prevádzku i skryté šikanovanie divákov, je možné očakávať postupnú úpravu v režime vysielania aj u ďalších programov.
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
Luteran

28.03.2012 08:48 • zdenoq
Na kartach Skylink a Cslink CryptoWorks sa budu odoberat programy a nie naopak, ako sa vyjadril J.Glisnik, postupne do konca roka sa budu odpajat platene kodovane programy + nebudu sa pridavat ziadne nove programy..
 
 
presne tak

28.03.2012 08:51 • Jupi
na cryptoworks kartách ponechajú len zaklad v SD :)
Skylink již delší dobu nepřidává nové programy na staré karty CryptoWorks (CAID 0D03, 0D70). Všechny nové služby poskytuje už jen na Irdeto a ICE kartách (0D96, 0624), které mají vyšší stupeň zabezpečení. V případě CS Linku to bude první program, který bude poskytován jen na nových Irdeto kartách. Nabídka CS Linku se naposledy rozšířila před rokem. Tehdy byla na CryptoWorks karty zařazena Prima HD (dnes Prima Family HD). Své nové Irdeto karty má CS Link teprve od června 2011.
 
 
Zdenko, jedna prosbička...

28.03.2012 09:01 • Luteran
Zdenko, jedna prosbička. Prezraďte mi prosím Vás, čo má spoločné moja informácia s Vašou. Čítali ste text? Čo má Glisník spoločné s ČT a s distribúciou jeho signálu. Nič, akurát len toľko ako každý iný občan. Viete kvôli čomu som otvoril novú tému ? No práve kvôli tomu, aby sa v nej dalo orientovať. Ak my tu v tejto téme budeme hovoriť o koze a Vy o voze, nemôžeme si rozumieť.
 
 
A ked niekto hce sledovat HD programy tak

28.03.2012 09:03 • zdenoq
A ked niekto hce sledovat HD programy tak pochopitelne musi si kupit hd prijmac a na kartu ICE vymena si myslim naskriabe 24 eur:)
 
 
Jupi pre pána Kráľa veď neblbnite...

28.03.2012 09:06 • Luteran
Jupi môj, veď už fakt neblbnite. To Vy robíte naschvál ? Ešte raz si prečítajte a pekne pomaly text mojej témy. Pre pána Kráľa, čo má tá Vaša reakcia spoločné s tou úvodnou. Či sa to tu len tak chytáte čohokoľvek ? Už ani neviem, či mi vôbec rozumiete.
 
 
nemsuim

28.03.2012 09:08 • Jupi
všetko je jasné len vám to neni jasné ako vždy :)
 
 
To je věc České Televize a nikoliv Glisníka. ČT s

28.03.2012 09:11 • Padre Pio
To je věc České Televize a nikoliv Glisníka. ČT s postupem Skylinku a CS linku vždycky plně souhlasila a chápala jejich argumenty. Takže to bude stejný i tentokrát. Dokud to nebude vadit ČT, vůbec nic s tím neuděláš. Můžeš se třeba stavět na hlavu.
 
 
Luteran

28.03.2012 09:22 • zdenoq
Tak zbierajte podpisy, aby bola druha CTHD na starych kartach CryptoWorks :)
 
 
Cit. pána Polulina...

28.03.2012 09:26 • Luteran
Zatiaľ to asi pochopil iba pán Polulin cit. " Nějak ti uniklo, že se nejedná o soukromou TV. Ten program vznikne díky tomu, že platíme koncesionářské poplatky a odvádíme daně. Nějak tam nevidím zmínku o tom, že HD programy veřejnoprávní TV placené z mých příspěvků jsou jen pro ty, které se zamlouvají nějaké lucemburské společnosti." Dúfam, že postupne sa to objasní aj iným.
 
 
tiež platim

28.03.2012 09:28 • Jupi
tiež platim koncesie za stv a mám v hd cez satelit nemám je iba cez dvbt :)
polulin je breptal on má skylink len kvôli zakladu a nechce samu menit kartu za ice ked si plati upc
 
 
Musíte si stěžovat na adresu ČT, pánové. Nikoliv

28.03.2012 09:37 • Padre Pio
Musíte si stěžovat na adresu ČT, pánové. Nikoliv pořád dokola rozebírat nějakou cizáckou společnost. To jsou zbytečný vášně, který nic nevyřeší. Nickname oneeeeee tenkrát před časem na konkurenčním fóru založil to hysterický téma ohledně testů surflocku a měl s tím grandiózní úspěch. Okamžitě to vypnuli. Ale to byla výjimka. Uvědomili si podle ohlasu, že omezování sdílení by mohlo znamenat jejich konec.
 
 
Jupi a konečne je to tu....

28.03.2012 09:52 • Luteran
Jupi a konečne je to tu. Som šťastný. Bingo. Konečne ste mi urobili radosť nevídanú. Tak ako ste postavili otázku, ju už mám dávno pripravenú na verejnú diskusiu. Vy na ňu ale máte teraz prednostné právo. Otvorte prosím novú tému a položte otázku. Ja Jupi občan EU a SR si platím koncesionársky poplatok a pýtam sa, prečo nemám STV HD cez satelit, keď je tento program dostupný prostredníctvom DVBT. Odpovedal by som Vám ako prvý. Je to pravdepodobne preto, lebo uvedený program je zrejme šírený ako pokusný a možno aj pirátsky. No ale hneď na to, by som oficiálne oslovil STV, aby mi v zmysle zákona vec objasnila. Jupi, ak zotrváte pri otorenej mysli, vieme všetci spolu urobiť zázraky. Jeden proti mase na nič nestačí, aj keby mal stokrát pravdu.
 
 
Padre Pio načo sa dobýjať ...

28.03.2012 10:23 • Luteran
Padre Pio, vysvetlite mi, na čo sa teraz treba dobýjať do otvorených dverí v ČT ? Veď ČT zatiaľ koná v zmysle zákona a v zmysle záujmu občanov. Veď si už konečne prečítajte znenie verejnej zákazky ČT k satelitnej distribúcii CŤ HD. ČT požaduje kompletné technické a organizačné zaistenie podmieneného prístupu ( šifrovania ). Podmienkou je využitie funkčnosti existujúcich kariet používaných pre príjem ČT SPRAVOVANYCH spoločnosťami Skylink a CS Link. Všimnite si prosím môj dôraz na slovo SPRAVOVANÝCH. Karty sú majetkom občanov a ktosi ich len spravuje. Problém je, či ten ktosi neurobil ťah smerom k M77 práve kvôli "prebúdzaniu" sa v ČT. O tom ale potom.
 
 
problém je v tom (jak už někdo velice trefně

28.03.2012 10:38 • Padre Pio
problém je v tom (jak už někdo velice trefně popsal jinde), že tam vůbec není napsáno, že podmínkou je využití "VŠECH existujících karet" :D
 
 
karty

28.03.2012 10:42 • Jupi
sa musia menit či chceme alebo nechceme tak isto ORF menia karty za ice nove tv už len tam chodia prečo by mal byt skylink po zadu
satbg už odpojilo cryptoworks uplne
 
 
@Luteran

28.03.2012 10:46 • dvbinfo
Ak Crypotoworks konci podpora tak ako ma Sklylink zabezpecit ochranu autorskych prav smerom k vysielatelovi? Kazdy ma pravo vyuzit vymenu a ponuka je viac menej korektna. Ak je to verejnopravny program preco nesiri FTA? Lebo nema financie zaplatit si europske pokrytie. Alebo koncesionari si priplatia a moze byt FTA? Prosim Vas uz sa zobudte a uvedomte si v akom svete zijeme. Dakujem.
 
 
S tymi ORF kartami je to dobre porovnanie. Ma

28.03.2012 10:50 • zenofex
S tymi ORF kartami je to dobre porovnanie. Ma niekto staru CRW ORF kartu a ma na nej ORF1HD a ORF2HD? Resp. je mozne verejnopravne programy v HD ziskat na CRW karty?
 
 
To porovnání s ORF není úplně nejlepší. Protože

28.03.2012 10:55 • Padre Pio
To porovnání s ORF není úplně nejlepší. Protože ORF nikdy nepřenechala satelitní distribuci svých programů soukromé firmě. Provozuje to sama. Abonent Skylinku by se divil, jak přísně se v Rakousku kontroluje placení koncesí. Je to nezbytná podmínka pro úspěšnou registraci karty.
 
 
Nehnevajte sa, ale čo sú toto...

28.03.2012 11:16 • Luteran
Nehnevajte sa, ale čo sú toto za argumenty ? To mi pripadá ako schizofrénia, sebabičovanie. Jupi sa napríklad na chvíľu chytí a potom znova odchádza a to až do Rakúska. Jupi to je ale zle. Rakúšaci niekedy chodili do Blavy pre poživeň, teraz si už vystačia bez toho. Padre Pio nielenže bojuje proti verejným záujmom, dokonca si ešte v zúfalstve chce vybudovať prestíž vykladača významu slov. A možno sa mýlim a aj Padre Pio sa prebudil, len ešte vnútorne bojuje s tým svojim " diablíkom" a on v skutočnosti chce ČT pomôcť tým, že by tam bolo treba špecifikovať VŠECHNY KARTY. Fajn, tak do toho, oslovte ČT. No a DVBinfo, tak ten je úplne mimo. Ak máte záujem otvorte si na to novú tému. Veľmi rád sa do nej zapojím. Ochrana autorských práv je zabezpečená ďaleko nad potrebný rámec, formu a spôsob šifrovania určujú práve licenčné podmienky, neviem či Vám to vôbec niečo hovorí. Roky som to študoval, to len pre Vašu istotu.
 
 
už sa zmierte

28.03.2012 11:40 • Jupi
stím že cryptoworks končí at žije ice :D
 
 
Padre, Padre Pio, veď aj Vy máte...

28.03.2012 11:47 • Luteran
Padre, Padre Pio, veď aj Vy máte super svetlé chvíľky. A Bingo máte tiež. Ak ste spomenuli koncesionárske poplatky v Rakúsku, tak ste mi zahrali na citlivú strunku. Rakúsko je nič proti systému kontroly a výberu TV koncesií v Anglicku. Ten som tiež podrobne študoval a môžem Vám potvrdiť " komunizmus ako vyšitý ". No ale o tom je EÚ, kde môžeme, tam sa poučme. Nechceme Rakúsky model, Anglický nikdy, chceme ten najlepší pre občanov. A tým je odsúhlasený zákon s platnosťou od 1.1.2013. Treba urobiť všetko, aby ho nová 83-ka nezmenila. A tomu môžeme zabrániť všetci ako občania.
 
 
Abych ti pravdu řekl, mě to ve skutečnosti vůbec

28.03.2012 12:10 • Padre Pio
Abych ti pravdu řekl, mě to ve skutečnosti vůbec nezajímá. Astru 23.5E nemám už víc než rok vůbec naladěnou a karty CS link a Skylink nepovažuju za svojí nejlepší investici. Je super, že můžeme sledovat volně HD programy z Anglie, Německa a jeden dokonce z Francie. 1.5. je zajímavé datum, ale spíše z pohledu dění na pozici 19E.
 
 
Jupi, ešte si to overím....

28.03.2012 12:20 • Luteran
Jupi, komu bol adresovaný ten " výkrik do tmy " cit " už sa zmierte s tým, že cryptoworks končí, nech žije ice ". Ak by bol mne, tak poviem. Nezmysel. Čo to má spoločné so základným programovým balíkom o verejnoprávnych programoch ani nehovoriac. Jupi môj, Vy ste človek, ktorý podľahol mediálnym bludom. Cryptoworks je kódovanie pôvodne patriace firme Philips, ktorá jeho licenciu predala komusi v SR a ČR. Ten ju môže používať časovo neobmedzene. Pre istotu zopakujem NEOBMEDZENE. Podpora systému končí 31.12.2012. Opakujem PODPORA. Systém Cryptoworks môže ďalej fungovať roky rokúce v základnom programovom balíku. Do tohoto procesu zo zákona zasahujú regulačné orgány štátu. Čo sa týka balíka platených programov tu je situácia podobná v tom, že do toho zasahujú regulačné orgány tiež, akurát je im už srdečne jedno, či si tam prevádzkovateľ použije kódovanie Bojkoworks, alebo Irkoworks. Je Vám to už jasnejšie ?
 
 
Padre Pio, ďalšie prekvapenie....

28.03.2012 12:30 • Luteran
Padre Pio, tak teraz je to " v kýbli". Nasadili ste tomu korunu. Ak Vám programy z 23,5E nechýbajú, prečo sa potom snažíte upierať zákonné právo iným spoluobčanom na ich uplatnenie. Viete koľko Čechov, Slovákov a možno aj iných Európanov je šťastných, že majú možnosť tieto programy sledovať ? Vy si myslíte, že ja sa 1.5.2012 zbláznim od radosti ? Teším sa na každú dobrú vec, ktorá nás všetkých posunie dopredu.
 
 
Nemám rád to vyplakávání na fórech. Uplatnit se

28.03.2012 12:37 • Padre Pio
Nemám rád to vyplakávání na fórech. Uplatnit se můžeš dle libosti, ale musíš vycházet z reality. Nikoliv z přání a představ o tom, že ti bude někdo všechno rozdávat zadarmo. Stačí, že tolerujou (a budou i nadále tolerovat) ten share jako národní sport.
 
 
Ved prave to, podpora zo strany Irdeta je

28.03.2012 12:42 • zdenoq
Ved prave to, podpora zo strany Irdeta je podstatna, doteraz kazdu poruchu odstranovali technici s Irdeta ,a ked ich nebolo moc vela, ale ked opravy ostanu vsetky len na technikov Skylinku a nebudu vediet spojazdnis system Cryptoworks a Irdeto uz nebude mat nic spolocne zo starym CW, kedze servis uz nebudu podporovat po roku 01.01.2013, ked budu mat problem zo zapismy pre karty Cslink CW a Skylink CW tak len vtedy bude problem, keby vedely technici Skylinku spravovat system CryptoWorks nie je ziaden problem...
 
 
@Luteran

28.03.2012 12:44 • dvbinfo
Ak ste to studoval tak odpovedzte mi na otazku co v pripade ak pride k nalomeniu CRW a neni dalsia podpora a tym padom ani vyvoj garantujuci bezpecnost podmieneho pristupu.
Vase prispevky nadalej potvrdzuju "kvalitu" myslienky, dost podobnu istemu obdobiu kedy tl.clanky podpisane p.Luteran isli uz aj tak z nizkej kvalitativnej urovne cim dalej tym viac a viac dole vodou... a to nehovorim este o tych megalomanskych planoch pana L. v tych casoch.
Jednoduche je kritizovat. Ak chcete dobre pre ludi a zmenu, sup do politiky. :bad:
 
 
dvbinfo

28.03.2012 12:56 • Jupi
ešte to tak to skôr do lampárne :)
 
 
Padre Pio nezabijajte .....

28.03.2012 12:57 • Luteran
Padre Pio, nezabíjajte konštruktívnu diskusiu podobnými pseudo argumentami. Ak nemám protiargument, tak vystrelím rozprávku o vyplakávaní a o rozdávaní zadarmo ? To vravíte len tak do vetra, alebo nebodaj mne, šialencovi, čo štátu odvádza viac ako musí, človeku, ktorý vďaka Bohu ešte nikdy v živote nemaródoval a ako blbec volil VPN a potom vždy doteraz pravicu ? No tak to ste ma teda riadne vytočili. A to som ešte včera kolegom vravel. Tá diskusia na Satcentrume je oproti P... super. Sú tu celkom rozumní ľudia. A ajhľa, možno ani nie, už tu chýba len rozdávanie citrónikov a psychiatrická úderka, ktorá prekrúti aj čerta- diabla namiesto toho aby normálne diskutovala.
 
 
Konstruktivní diskuze počítá s nějakým výsledkem.

28.03.2012 13:04 • Padre Pio
Konstruktivní diskuze počítá s nějakým výsledkem. Což v tomhle případě nebude a ani nehrozí. Ale pěkně si popláčeme, jaký jsme chudinky a jak nás nikdo nemá rád. Vysol 600 :D a nemarni čas. Zadarmo to nikdy nebylo. Není to první ani poslední doplatek.
 
 
ale to by najprv musel on pochopit ze uhrada je

28.03.2012 14:25 • dvbinfo
ale to by najprv musel on pochopit ze uhrada je kompenzovana kreditom na platene programy... ale to by musel poznat pojem pridana hodnota. ale chapem ze ak niekto rozmysla stylom mam skodu 105 a vyrabajte pre mna olovnaty benzin tak diskusia potom aj tak vyzera
ale aspon sa tu smejem :D
 
 
Zase

28.03.2012 15:49 • smscz
se bavíte o ničem????;);) Hodně úspěchů.:):)
 
 
Dvbtinfo aká to mluva a byrbajte čo ?

28.03.2012 16:07 • Luteran
Tak ja už neviem ako sa dá diskutovať s niekym kto napíše cit.
" uhrada je kompenzovana kreditom na platene programy " a potom k tomu prilepí pridanú hodnotu v podobe " niekto rozmysla stylom mam skodu 105 a byrbajte pre mna olovnaty benzin " . Človeče, prepáčte to akým jazykom komunikujete? Dám Vám radu, než niečo len tak
"odpálite", tak si to radšej vo Vašom prípade 3x skontrolujte. Vy sa síce smejete, my ostatní plačeme. Mne nevadí niekto, kto má zdravý názor a urobí nejaké gramatické chybičky. Ak v sebe máte trocha cti, tak mi aspoň vysvetlite, čo to je to Vaše "byrbajte".
 
 
Vidím to jinak

28.03.2012 16:10 • smscz
vy plačete, my se smějeme;)
ale klídek, už zase odcházím;)
 
 
ked uz nie je co, tak riesime gramatiku ja nemam

28.03.2012 16:18 • dvbinfo
ked uz nie je co, tak riesime gramatiku :D
ja nemam problem s preklepom. Takze preklep v preklade = vyrabajte(pre Vas osobny klud a pohodu som opravil text ;-) )
@smscz : spravny postoj... dnes bolo srandy dost, idem aj ja. Ved aj tak tu bude o 2 dni nova tema od toho isteho autora s rovnakou hlbokou myslienkou dna. :D
 
 
Dvbinfo najprv vďaka, potom výtka...

28.03.2012 17:17 • Luteran
To si cením, nenapadlo mi to. Teraz sa smejem aj ja. No ale sám uznajte, taký preklep sa podarí raz za život vyrábajte-byrbajte. No a či bude nová téma? Istotne áno. No a teraz výtka pre Vás. Prečo by Vám mali vadiť autorove témy. Jedine, ak by ste z toho mali mať traumu. Priznajte to, možno potom zmiernim početnosť kvôli Vašej psychohygiéne.
 
 
ono preklep sa stane z casu na cas a hlavne ak

28.03.2012 19:41 • dvbinfo
ono preklep sa stane z casu na cas a hlavne ak user meni pc ktore maju odlisnosti prstoklad vs vzdialenost ako aj posunuta klavesnica od stredu ulozenia ruk v zavislosti od zvyku.... ale dost, toto nema nic so sat problematikou ;)
pozrite ja uz Vas beriem s humorom, takze ziadna trauma. Proste som si uz spravil usudok kam smeruje Vas focus. Takze v klude pokracujte, moja psychohygiena moze byt kazdy druhy den narusena a ako kompenzaciu to budem striedat kvalitnou ustnou hygienou. Len to musim dobre zosynchronizovat so skylink zapismi a periodicitou vasich prispevkov. Takze skuste dodrzat parne alebo neparne dni aby nevznikol konflikt, lebo to bude potom paseka ked sa tolko eventov spoji v jeden den :D
ale teraz vazne, ste slobodny clovek, piste si co chcete a kazdy nech si spravi svoj usudok. Ja sa pripadne zveziem ak bude sranda, a ak bude to bude aspon co i len trochu k veci (z mojho pohladu) tak Vas podporim :good: idem sa venovat teraz zene, lebo dnes som Vam venoval viac casu ako jej:D
 
 
p. Luteran, a co vy ako obcan SR mate spolocne s

29.03.2012 00:03 • edenlove
p. Luteran, a co vy ako obcan SR mate spolocne s CT t.j. s ceskou verejnopravnou TV? unika mi pointa vasej snahy
 
 
Endlove, jednoduchá odpoveď...

29.03.2012 08:37 • Luteran
Som samozvaný SAT ombudsman pre územie Podkarpatskej Rusi, Slovenska, Moravy a Čiech. V blízkej dobe rozmýšľam rozšíriť svoje pôsobenie na územie celej Európskej Únie. Priznávam, na Podkarpatskej Rusi ma príliš neakceptujú, asi to tam budem musieť zrušiť.
 
 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29.03.2012 09:50 • hujer23
Ja ti dám ombudsmana to môžem byť len ja. :D
Ale vážne, začína to tu byť nejako neupratane asika použijem tlačítko Väzenie pre podaktorých na 2 týždne sa troška vyvetrať.
 
 
@hujer

29.03.2012 10:41 • MaRek
Väčší neporiadok ako keď sa v minulosti zháňali kódy na digitv len tak niečo neprekoná. ;)
 
 
MaRek

29.03.2012 10:45 • hujer23
to áno ,ale keď sa bordel začne kopiť a kopiť potom výsledok sa môže nazvať Mega Bordel .Takže radšej preventívne sem tam poupratovať ,ako naraz toho môže byť strašne veľa.
 
 
@hujer

29.03.2012 20:22 • jarino1978
stavím sa s tebou o fľašku červeného suchého vína, že dáš tomu Luteránovi trvalý ban. ;)
Čím rýchlejšie to spravíš, tým pre tento web lepšie, pretože to, čo tu bude za pár dní, nebude tešiť ani jedného diskutujúceho. :mad:
Tož moje 14 ročné skúsenosti... ;(
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/