Problém s vypadávaním zvuku u niekt. |
04.07.2012 16:20 • junior2012 |
Ahojte,
potreboval by som pomoc od Vás, ak by ste mi vedeli poradiť. Môj problém je nasledovny:
Zakúpil som si satelitny prijímač Amiko SHD 8320, dual LNB Amiko a kartu UPC freesat (40€ za rok). Problém spočíva v tom, že na niektorých programoch(väčšinou slov. a české, ako napr. Markíza, Doma, CT1, Prima Family, TA3...) mi nejde riadne zvuk a sem-tam i obraz, vypadávanie zvuku a pod... Ostatné stanice sú v pohode. V satelit je najnovší FW. Stalo sa to cca. pred 2 týždňami.
Skúšal som restovať prijímač, naladiť znova stanice, to isté.
Dnes mi vymenili prjímač s najnovším FW, model SHD-8340, vymenili aj dual lnb na iný ale, problém so zvukom stále mám, niekedy po zapnutí aj 30 min je v pohode, potom ked prepínam na iny program, ktorý je v poriadku a naspäť tak už zase to robí, vypadávanie, zamŕzávanie zvuku...
Neviem, v čom môže byť problém, ked aj 2ks sat. príj. som skúšal, aj LNB som vymenil, najnovší FW a na niektorych programov stále problémy so zvukom, niekedy aj obrazom (Markíza, Doma, TA3, CT1, CT24, Prima Family, U TV, MusicQ1...).
Dalšou alternatívou je satelitny prijímač Ferguson Ariva 202E (nepoznám tento model, je lepší ako Amiko?).
Prosím Vás poradte mi v čom môže byť problém, už som bezradny, dakujem pekne.
|
Reakce (nejnovější jsou nahoře) |
najvyssi cas si dat poriadne nastavit parabolu
|
![]()
04.07.2012 16:28 • rudlus |
|
najvyssi cas si dat poriadne nastavit parabolu
|
|
Bol u mňa 2x technik, nastavil parabolu...
|
![]()
04.07.2012 16:32 • junior2012 |
|
Bol u mňa 2x technik, nastavil parabolu...
|
|
® junior2012
|
![]()
|
Přesvědč se sám. Až bude opět vypadávat zvuk, jdi k parabole a lehce zatlač zezadu na horní, dolní okraj a pak na levý, pravý okraj. Vždy tak na cca 15 vteřin a uvidíš, jestli se to spraví
|
|
Dnes poobede bol u mna tiež technik, vymenil Twin
|
![]()
04.07.2012 17:43 • junior2012 |
|
Dnes poobede bol u mna tiež technik, vymenil Twin LNB a nastavil všetko, 10 min ok, potom som prepínal programy a naspäť a znovu výpadky na spom. staniciach...
Neviem čo to môže robiť...
|
|
Ještě jsi nenapsal velikost paraboly(pokud máš
|
![]()
|
|
|
Já bych to taky viděl na špatně nastavenou
|
![]()
|
Já bych to taky viděl na špatně nastavenou parabolu. Podívej se kolik ti ukazují teploměry signál aa kvalita . 70- 80%
|
|
Ukazuje 76%, parabola 80cm, dual lnb, druhy
|
![]()
04.07.2012 18:03 • junior2012 |
|
Ukazuje 76%, parabola 80cm, dual lnb, druhy satelit majú rodičia Golden Interstar tiež UPC, oni nemajú žiadny problém... Výpadky zvuku nemám na každej stanici, len tie čo som vymenoval, ostatné sú OK...
|
|
tak su prijimace citlivejsie a menej citlive na
|
![]()
04.07.2012 18:06 • rudlus |
|
tak su prijimace citlivejsie a menej citlive na kvalitu a silu signalu...a na teplomer v prijimacoch nedavaj..to su len informacne udaje...z upc sa da s 80cm parabolou vydolovat podstatne silnejsi signal...
|
|
Skúsim ešte večer prehrať zase FW a naladiť
|
![]()
04.07.2012 18:11 • junior2012 |
|
Skúsim ešte večer prehrať zase FW a naladiť stanice, ak to nepomôže aky satelit mám brať? Mám na výber Ferguson Arivu 202E a Golden Mediu 9060 Claas...
|
|
Pokud je to dobré u rodičů,tak to přehoď a
|
![]()
|
Pokud je to dobré u rodičů,tak to přehoď a uvidíš,zda je to v přijmači!
|
|
Skúšal som Amiko aj u nich, aj iny HDMI kábel, na
|
![]()
04.07.2012 18:31 • junior2012 |
|
Skúšal som Amiko aj u nich, aj iny HDMI kábel, na začiatku tiež ok všetky stanice, potom zase to robil...
|
|
Pokud se projevila ta samá závada i u ních,tak to
|
![]()
|
Pokud se projevila ta samá závada i u ních,tak to vypadá na přijmač.Je možné,že kdyby byla větší parabola,tak by to makalo.Citlivost je u přijmačů rozdílná.
|
|
Ale vadné všetky 2ks? A technik hovoril že také
|
![]()
04.07.2012 18:41 • junior2012 |
|
Ale vadné všetky 2ks? A technik hovoril že také modely montoval aj iným a sú OK. Neviem no... To nechápem, ked je vada v prijímači, prečo mám výpadky zvuku len u niektorych programoch a nie u všetkych...
|
|
Citlivost není vada,je to HW-SW záležitost.
|
![]()
|
Citlivost není vada,je to HW-SW záležitost.
|
|
Chápem, ale len u mňa je problém? Ako som už
|
![]()
04.07.2012 19:00 • junior2012 |
|
Chápem, ale len u mňa je problém? Ako som už písal, ostatnym fungujú spoľahlivo tie prijímače... Zvláštne no...
|
|
Viš co ??? Zavolej toho technika a posad ho do
|
![]()
|
Viš co ??? Zavolej toho technika a posad ho do křesla a nepust ho pryč. Předved mu hezky co to dělá a jeto tady nejsme kouzelníci.Nekouká ti ta parabola do stromu??To je další možnost.Vem přijímač a vyzkoušej ho jinde. Máš na to záruku tak at se snaží.Když se nad tim zamyslíš bez emocí tak mám pravdu??At se daří .
|
|
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/
|
|