AXN spúšťa na Slovensku dve nové stanice
12.07.2013 18:47 • majsat007
Spoločnosť Sony Pictures Television Network spustí na slovenskom a českom trhu dva nové TV kanály pod názvami AXN Black a AXN White.

Novinky nahradia existujúce stanice AXN Sci-fi a AXN Crime, z ktorých preberú časť programu.

Cieľom rebrandingu bolo zrejme vytvoriť stanice s menej zväzujúcimi názvami a rozšíriť divácky záber.

AXN White by mal byť zameraný zrejme s dôrazom na ženské publikum. Ponúkať má výpravné seriály z USA a Európy, založené na “inšpiratívnych príbehoch a silných postavách”.

Program majú tvoriť seriály ako The Client List či Grand Hotel, alebo filmy ako Eat, pray Love. K novinkám majú patriť nekonečné seriály More than anything, Life Lines či Heartland.

AXN Black bude cieliť skôr na divákov – mužov. Seriály, filmy, ale aj dokumenty a scripted reality show majú byť zamerané na dobrodružstva a “akciu s neporaziteľným hrdinom v hlavnej úlohe”. K vlajkovým seriálom majú patriť Spartacus, No Limit či Justified.

Nové stanice preberú časť programu z končiacich kanálov Sci-fi a Crime a zároveň pridajú nové programy. Kanály budú na Slovensku a tiež v Česku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a Poľsku štartovať októbri tohto roka v miestnej jazykovej mutácii. Pre slovenských divákov teda zrejme v češtine.

Sony tu okrem tematických staníc bude naďalej prevádzkovať aj hlavný kanál AXN, ktorý má podľa firmy v strednej Európe 18 miliónov predplatiteľov. Hlavnou cieľovou skupinou AXN sú diváci vo veku od 18 do 34 rokov.

Crime a Sci-fi uviedol Sony na česko-slovenskom trhu v roku 2007.

Novinky Black a White by mali byť dostupné u operátorov ako UPC, FreeSat a Slovak Telekom. Stanice značky AXN na Slovensku a v Česku prevádzkuje okolo osem desiatok operátorov.

medialne.sk
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
už po druhé odpoledne i zde :-)

12.07.2013 22:37 • jan
 
ja som to na uvodnej stranke nevidel kludne tento

13.07.2013 12:43 • majsat007
ja som to na uvodnej stranke nevidel
kludne tento prispevok moze moderator zmazat ak je to duplicita :)
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/