Koncesionárske poplatky uhradíme aj cez SMS a Bitcoins?!
22.10.2013 22:45 • mediabook
Dnes parlament odhlasoval novelu zákonov o vysielaní a retransmisii, o telekomunikáciách, o úhrade za služby verejnosti. V tom poslednom uvedenom zákone sa mení napr. spôsob úhrady. Vraj zákonom vymenované dve možnosti obmedzujú moderné spôsoby úhrady. Takže za účelom uľahčenia a flexibility platenia sa zo zákona vypustilo ich vymenovanie. Je teraz na RTVS, aby si sama určila dostupné možnosti. Pribudne možnosť úhrady cez SMS? Alebo nebodaj s elektronickou menou Bitcoins?

Tiež sa zavádza výnimka rušiaca dodnes platné - na Slovensku po slovensky. Budú tu môcť už vzniknúť stanice vysielajúce v jednom alebo viacerých jazykoch členských štátov EU.

Neprešiel žiaden pozmeňujúci návrh z radov opozície. Aby nedošlo u poslancov Smeru k nedorozumeniu (tak ako v minulosti), dostávali znamenie hneď od dvoch ukazovačov (palec nahor).

Komentár na záver:
Rusíni či rómovia majú smolu. Nemajú vlastný štát, nemôžu si založiť tv stanicu bez nutnosti dabovania alebo titulkovania do slovenčiny. Môžu iba dúfať, že jedného dňa tieto jazyky EU vyhlási za pracovné jazyky.
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/