Privítajme v FM éteri Rádio One Rock a Retro Rádio
12.01.2014 22:23 • mediabook
Pred nejakou dobou som priniesol správu, že stanica Rádio Rock rozšíri svoje vysielanie prostredníctvom frekvenčnej siete po samohrajke Hit FM.
satCentrum | Rádio Rock výrazne rozšíri pokrytie v FM pásme

Rádio Rock sa presunie na frekvenčnú sieť po Hit FM, rebrandingom tejto stanice na rockový formát, a to už pod názvom Rádio One Rock. Otázka, kedy k rebrandingu dôjde, mi nebola do emailu zodpovedaná.

RVR už odsúhlasila zmenu majetkových pomerov v spoločnosti Spinoza s.r.o., ktorá je držiteľom licencie na vysielanie stanice Hit FM. S novým rokom 2014 došlo už aj k premenovaniu tejto spoločnosti na Rádio One Rock, s.r.o.

Spustenie rockového formátu môže reálne sprevádzať strata až 3 vysielačov, ktoré pôvodný majiteľ Hit FM nevyužíval na účely, na ktoré mu boli pridelené. Nevysielal z nich. RVR vedie správne konanie v ktorom môže prísť k odobratiu týchto frekvencii: 90,8 MHz (Žilina), 107,2 MHz (Martin) a 102,1 MHz (Považská Bystrica). Na tieto frekvencie už v roku 2012 viedla konanie, kedy uložila sankciu - upozornenie.

A čo bude s dvoma frekvenciami, ktoré aktuálne Rádio Rock využíva? Pravdepodobne rebranding na Retro Rádio.

Komentár na záver:
Bratislavská Rocková republika (92.6 MHz a 106.1MHz), ktorej dnes už patrí i 106,4 MHz (Čadca), si koordinuje ďalších zhruba 10 frekvencií, ktorými sa chce dostať do väčších miest Slovenska. "Rocková Bratislava" má ambíciu stať sa do dvoch rokov celoplošným rádiom.
 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
samohrajke Hit FM. dakedy som ich najviac

13.01.2014 20:20 • JohnCena
samohrajke Hit FM. :D :D :good: :good:
dakedy som ich najviac pocuval ale uz je to off :o
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/