STA
05.04.2006 08:15 • Palces
Zdravim vsetkych odbornikov.
U nas doma chcu zrusit STA, lebo kablova spolocnost nie je ochotna ju spravovat. Chce si to pod palec vziat najaka sukromna spolocnost.
Mam nejake skusenosti s Terestrialnym a najma satelitnym prijmom.
V baraku mame ludi, co by vedeli spravovat STA.
Mam vsak otazku, co treba z pravneho hladiska, ked by sme chceli spravovat si STA sami?
Treba na to zivnost?
Je potrebne kontaktovat TV spolocnosti, ak ich chceme mat v STA, alebo ak by to bolo neziskove, nie je potrebne mat povolenie od tel. kom. uradu?
Dakujem za rady vsetkym, kto sa snazi seriozne pomoct.

 
Reakce (nejnovější jsou nahoře)
STA patrí všetkým majiteľom bytov v dome (% pod).

05.04.2006 13:51 • Radič
Ako káblovka chcel by som za jej údžbu len peniaze. Na jej úsamostatnú držbu je potrebné sa na schodzi vlastníkov bytov dohodnúť kto sa oň bude pravidelne starať a aké finančné úľavy mu poskytne družstvo majiteľov. To je potrebné uviesť do zápisu o schodzi, aby sa v budúcnosti niejaký debil nevyhováral, že o tom nevedel. NETREBA žiadnu živnosť ani povolenia TU, len sedliacky rozum. Náklady na údržbu (nakup nových zariadení, antén) vždy účtovať k tiaži družstva vlastníkov po predošlej dohode o ich preplatení.
 
 
STA

05.04.2006 15:30 • anonym
V Cechah je to vraj tak, ze pokial sa v STA pouziva nie len signal z terestrialu, ale aj satelitny, tak satelitny signal ked sa prevadza na PAL, pocita sa to za dekodovanie a to iste plati aj o DVB-T, je to tak aj u nas, ci je mozne do STA zaratit Slovenske TV zo satelitu, pripadne DVB-T?
Ak by bolo mozne zaradit aj tieto TV, je potrebne ziadat DVB-S a BVB-T televizie o povolenie zaradit ich v nasom baraku do STA?
 
 
zaratit Slovenske TV zo satelitu, pripadne DVB-T?

05.04.2006 18:49 • Radič
Žiadne povolenie nepotrebuješ, len aby ti ich po nainštalovaní (prijímacích zariadení) v družstve vlastníkov preplatili.
 
 
Co sa tyka povolenia, zalezi o ...

07.04.2006 13:11 • anonym
Co sa tyka povolenia, zalezi od poctu ucastnikov v STA ..
Odporucam pozriet zakon - http://www.rada-rtv.sk/541cb83e-45b2-4ff 8-b1b6-ab2887224e2c/3.2.1.html
najma § 56
Rado
 
 
STA neni mozne podle zakona zrusit !

08.04.2006 17:14 • www.skystar.info
STA neni mozne podle zakona zrusit ! Je to nedilna soucast domu. Pokud by prece STA nekdo zrusil musi umoznit uzivatelum bytu jiny prijem televizniho signalu.
 
 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/forum/