| |
Dosah terestrialu z brna do BA
|
|
|
|
|
zvysia sa vykony DVB-T vysielacov? podla publikacie Rozhlas/Televize 2007 by mal ist BRNO - Kojal na kanaloch 40. a 59. s vykonom 100kW, takisto ZLIN - Tlusta hora na 25. a 49. kanale na 100kW je to pravda? kedy budu spustene?
Odpovědět
|
| |
| |
typ na vykonne chtanie terestrialneho signalu UHF
|
|
| 10.11.2006 15:57 • renton |
|
|
|
Naj lepsia antena pre terestrialny prijem je Širokopasmova UHF ATX 87 - 87 prvkova (nieco ako kolorka). Len namiesto symetrizacneho clena UHF je potrebne dat kanalovy predzosilovac priamo do krabicky anteny (pre konkretny kanal). Potom treba zosilovac a najaciu vyhybku (podla typu predzosilovaca. POZOR - tato antena je pouzitelna len od 21 - po 69 kanal (pasmo UHF). Potom je mozne pouzit 30 prvkovu UHF antenu - tie sa daju zohnat pre 41-45 kanal,64 -50, 51 -60, 61 -65 ,66 -69 kanal. Aj tu treba nahradit UHF symetrizacny clen kanalovym predzosilovacom. Pre prieskum je vhodne dat predzosilovac pre cele UHF pasmo - ale potom chyta aj slabsie signaly (a tie sa mozu vzajomne rusit). Predzisilovac je potrben dat priamo na svorky anteny - vtedy je zisk najvacsi.
Odpovědět
|
| |
| |
počuvajte ... a keby som si ku ...
|
|
|
|
|
počuvajte ... a keby som si kupil tu kolorku či ako sa to ta antena vola bolo by možne že by som mal lepši signal ak to otočim na tych madarov? lebo skušal som preladit... a normalnenevem ako je to možne chytilo aj spektrum ale hrozne hrozne zrnite.... myslite že keby som dal tu antenu bolo by to lepšie?
Odpovědět
|
| |
| |
Honza eM
|
|
| 08.11.2006 14:19 • derick |
|
|
|
Honzo pozrel si sa do mapy kde to Zalesie je? Zo zapadu je tam masiv Karpat, ktory signal z Ciech uplne utlmi. To plati pre vsetky vymenovane kanaly. Prijem Nova (K9) a Prima (K50) je tam nemozny z dovodu obsadenosti inym silnejsim vysielacom, ostatne su pod hranicou prijmu v danej oblasti.
Odpovědět
|
| |
| |
CZ programy na Slovensku...
|
|
| 08.11.2006 13:51 • Honza eM |
|
|
Pokud chytas MTV1 na K9 tak je mozne kdyz otocis antenu smerem na CZ,tak chytis ceskou Novu... jinac zkus take K21 nebo K53 pro dalkovy prijem Novy... CT1 krom K29 take K26 prip. K36 CT2 krom K46 take K47 nebo K50 PrimaTV na K50 (mozne ruseni s Tv JOJ z BA) nebo K55,K59 ci K60... ve vsech pripadech se bude jednat o dalkovy prijem,ale pri trose stesti (a dobre geograficke poloze) se Ti podari prijimat vsechny 4 CZ programy. S tim DVB-T bych pockal az zacnou vysilat s plnym vykonem - zatim jen Mux A na K40. HODNE STESTI...
Odpovědět
|
| |
| |
Ta ozruta antena bude na MMDS ...
|
|
| 08.11.2006 08:40 • derick |
|
|
|
Ta ozruta antena bude na MMDS alebo satelitna. Na akom kanali chytas Novu?
Odpovědět
|
| |
| |
to bude asi ta kolorka ...
|
|
|
|
|
to bude asi ta kolorka
Odpovědět
|
| |
| |
počuvajte natočil som antenu d ...
|
|
|
|
|
počuvajte natočil som antenu dole na madarov (ale anlaog) a vuala chytil som novu... nevem ako je to možne... nejako mi to nesedi......... ale jeden človek odtialto kupil nevem ako sa naziva taka antena taka ozruta a chyta tam primu čt1 čt2 ......
Odpovědět
|
| |
| |
Smola
|
|
| 07.11.2006 17:06 • derick |
|
|
To co tu pisal renton je mozne ale vynalozene naklady nebudu zodpovedat kvalite prijmu. Ak nechces zazit sklamanie tak na to zabudni. Skus MMDS (bez Novy). Alebo sa prestahuj blizsie k hraniciam s CZ.
Odpovědět
|
| |
| |
Musis mat vykonnu antenu
|
|
| 07.11.2006 16:50 • renton |
|
|
|
Pre prijem z Brna je potrebna vykonna terestrialna antena najlepsie "kolorka" 65 - clenna s predzosilovacom, zosilovacom a odladovacom.. ALebo zvolit presne kanalovu natenu pre kazdy program samostatne 29 kanal CT1, 46 kanal CT2. Pre kazdy kanal nastavit predzosilovac a odladovac pred zlucovacom.
Odpovědět
|
| |
| |
"si za lesom. Pozoruj lesnu zv ...
|
|
| 07.11.2006 16:44 • Romanko |
|
|
|
"si za lesom. Pozoruj lesnu zver. Lobu zdar." ak si lovec tak ju tu možeš dojst loviť.....
Odpovědět
|
| |
| |
Ani nahodou
|
|
|
|
|
si za lesom. Pozoruj lesnu zver. Lobu zdar.
Odpovědět
|
| |
| |
nie
|
|
| 07.11.2006 15:46 • derick |
|
|
|
Pokial myslis DVBT tak CZ ti nepojde, analog len ČT1.
Odpovědět
|
| |
Celkový počet reakcí: 13 / zobrazují se: 1 ... 13