Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Úterý • 20.01.2026 - 02:05:43 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
Dosah terestrialu z brna do BA  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
07.11.2006 09:55 • Rakčo
Prosim vas byvam (ked sa pozriete na mapu tak hned nad BA) v obci Zálesie.
Dosiahne terestrialny signal z brna (čt1,2 nova) do BA? ak ano stači mi obyčajna antena ktoru som mal doteraz?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 13   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Dosah terestrialu z brna do BA  
06.06.2007 22:30 • peter
zvysia sa vykony DVB-T vysielacov?
podla publikacie Rozhlas/Televize 2007 by mal ist
BRNO - Kojal na kanaloch 40. a 59. s vykonom 100kW,
takisto ZLIN - Tlusta hora na 25. a 49. kanale na 100kW
je to pravda? kedy budu spustene?

typ na vykonne chtanie terestrialneho signalu UHF  
10.11.2006 15:57 • renton
Naj lepsia antena pre terestrialny prijem je Širokopasmova UHF ATX 87 - 87 prvkova (nieco ako kolorka). Len namiesto symetrizacneho clena UHF je potrebne dat kanalovy predzosilovac priamo do krabicky anteny (pre konkretny kanal). Potom treba zosilovac a najaciu vyhybku (podla typu predzosilovaca. POZOR - tato antena je pouzitelna len od 21 - po 69 kanal (pasmo UHF). Potom je mozne pouzit 30 prvkovu UHF antenu - tie sa daju zohnat pre 41-45 kanal,64 -50, 51 -60, 61 -65 ,66 -69 kanal. Aj tu treba nahradit UHF symetrizacny clen kanalovym predzosilovacom. Pre prieskum je vhodne dat predzosilovac pre cele UHF pasmo - ale potom chyta aj slabsie signaly (a tie sa mozu vzajomne rusit). Predzisilovac je potrben dat priamo na svorky anteny - vtedy je zisk najvacsi.

počuvajte ... a keby som si ku ...  
09.11.2006 15:51 • Rakčo
počuvajte ... a keby som si kupil tu kolorku či ako sa to ta antena vola bolo by možne že by som mal lepši signal ak to otočim na tych madarov? lebo skušal som preladit... a normalnenevem ako je to možne chytilo aj spektrum ale hrozne hrozne zrnite.... myslite že keby som dal tu antenu bolo by to lepšie?

Honza eM  
08.11.2006 14:19 • derick
Honzo pozrel si sa do mapy kde to Zalesie je? Zo zapadu je tam masiv Karpat, ktory signal z Ciech uplne utlmi. To plati pre vsetky vymenovane kanaly. Prijem Nova (K9) a Prima (K50) je tam nemozny z dovodu obsadenosti inym silnejsim vysielacom, ostatne su pod hranicou prijmu v danej oblasti.

CZ programy na Slovensku...  
08.11.2006 13:51 • Honza eM
Pokud chytas MTV1 na K9 tak je mozne kdyz otocis antenu smerem na CZ,tak chytis ceskou Novu... jinac zkus take K21 nebo K53 pro dalkovy prijem Novy...
CT1 krom K29 take K26 prip. K36
CT2 krom K46 take K47 nebo K50
PrimaTV na K50 (mozne ruseni s Tv JOJ z BA) nebo K55,K59 ci K60...
ve vsech pripadech se bude jednat o dalkovy prijem,ale pri trose stesti (a dobre geograficke poloze) se Ti podari prijimat vsechny 4 CZ programy.
S tim DVB-T bych pockal az zacnou vysilat s plnym vykonem - zatim jen Mux A na K40.
HODNE STESTI... ;)

Ta ozruta antena bude na MMDS ...  
08.11.2006 08:40 • derick
Ta ozruta antena bude na MMDS alebo satelitna.
Na akom kanali chytas Novu?

to bude asi ta kolorka ...  
07.11.2006 20:18 • Rakčo
to bude asi ta kolorka

počuvajte natočil som antenu d ...  
07.11.2006 20:15 • Rakčo
počuvajte natočil som antenu dole na madarov (ale anlaog) a vuala chytil som novu... nevem ako je to možne... nejako mi to nesedi......... ale jeden človek odtialto kupil nevem ako sa naziva taka antena taka ozruta a chyta tam primu čt1 čt2 ......

Smola  
07.11.2006 17:06 • derick
To co tu pisal renton je mozne ale vynalozene naklady nebudu zodpovedat kvalite prijmu. Ak nechces zazit sklamanie tak na to zabudni. Skus MMDS (bez Novy). Alebo sa prestahuj blizsie k hraniciam s CZ. ;)

Musis mat vykonnu antenu  
07.11.2006 16:50 • renton
Pre prijem z Brna je potrebna vykonna terestrialna antena najlepsie "kolorka" 65 - clenna s predzosilovacom, zosilovacom a odladovacom.. ALebo zvolit presne kanalovu natenu pre kazdy program samostatne 29 kanal CT1, 46 kanal CT2. Pre kazdy kanal nastavit predzosilovac a odladovac pred zlucovacom.

"si za lesom. Pozoruj lesnu zv ...  
07.11.2006 16:44 • Romanko
"si za lesom. Pozoruj lesnu zver. Lobu zdar."
ak si lovec tak ju tu možeš dojst loviť.....

Ani nahodou  
07.11.2006 16:11 • Lovec
si za lesom. Pozoruj lesnu zver. Lobu zdar.

nie  
07.11.2006 15:46 • derick
Pokial myslis DVBT tak CZ ti nepojde, analog len ČT1.

Celkový počet reakcí: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist