Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Čtvrtek • 05.03.2026 - 15:38:42 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Jiné
Směrování paraboly  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
23.10.2007 21:34 • ® Ditmar
Kamarádi, mám dotaz k doplnění svých základních vědomostí o SAT. V minulých dnech jsem pobýval v Luhačovicích a s údivem jsem zíral, že téměř všechny satelitní paraboly na domech jsou směrovány k zemi. Jen velmi zřídka byla některá parabola směrována v obvyklém úhlu k satelitu.( k obloze). Co je v tom za háček? Díky za poučení.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

dosť odborne a presne to vysvetlil MilanS. Takto  
24.10.2007 06:55 • ® Jantus
dosť odborne a presne to vysvetlil MilanS. Takto nasmerované paraboly nájdeš vo viacerých - asi skôr dedinách (na dedinách je častejšie problém s dobrým signálom), kde takýmto spôsobom riešia prenos signálu s nejakého vysielača niekde na nejakom kopci. V našej dedine si to takto poriešilo pár ľudí, kde si na najvyšom kopci anténou stiahli relatívne dobrý signál pár kanálov, vyslali ho cez nejakým spôsobom upravené LNB do dediny a my sme to prijimali na poraboly nasmerované ohniskom na tento vysielač a prijimali to na analogovom sat.

Jedná se o zcela normální jev. Offset paraboly  
23.10.2007 23:38 • ® MilanS
Jedná se o zcela normální jev. Offset paraboly jsou konstruovány tak, že jejich ohnisko je posunuto mimo zřejmý střed paraboly. Tedy charakteristický úhel vyzařování paraboly směřuje vertikálněji, nežli je z konstrukčních proporcí paraboly patrné.
Básník tím chtěl pouze říci, že se paraboly používají i na WIFI spoje v pásmech okolo 10 GHz, tedy se jedná o logické vertikální směrování paraboly jako by do země, když AP je někde na protější střeše ve zhruba stejné výšce.

Není to k zemi to sa len tak zda,lebo nesmerujú k  
23.10.2007 22:42 • ® letas
Není to k zemi to sa len tak zda,lebo nesmerujú k družici,ale skoro rovnobežne zo zemským povrchom.Ofset paraboly na Digi TV majú oniečo iný sklon ako napr.na Astru 1.
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

smerovani paraboly  
23.10.2007 22:13 • ® robotron
nevim je to divne s tim jsem se nesetkal

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist