Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Středa • 11.03.2026 - 20:13:47 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
Spolupraca sat receivera a DVD rekordera s  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
25.03.2008 22:48 • ® Jano7
Priatelia, neexistuje zostava sat. prijimaca a rekordera DVD s hardiskom ktora pri casovom prednastaveni nahravania viacerych relacii na roznych kanaloch v roznych casoch dokaze naladit receiver na dany kanal a nahrat relaciu a nasledne v dalsom naprogramovanom case preladit prijimac a znova nahrat relaciu na hardisk? Ciastocne riesenie je receiver s HDD, ale ten zase nevie nahravat a prehravat DVD....Mam Panasonic videorekorder, ten ma infraporty ktorymi dokazal ovladat analogovy sat. receiver, neexistuje take riesenie aj pri DVD?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 13   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Mám DVD recorder panasonic a šlape jak hodinky  
16.07.2008 19:47 • ® Vald
Mám DVD recorder panasonic a šlape jak hodinky (môžem len doporučiť) využívam ho najmä na tzv. "jedorazovky" čiže pozrieť a zmazať. Nahráva to na DVD-RAM disky, ich výhodou je že sa dá pozerať program ktorý sa ešte nahráva. Má aj funkciu kompatibility časového nahrávania zo sat. príjmača.

Příště jedině Full HD.  
31.03.2008 13:18 • ® sobol
Mám doma plazmu jen HD ready, protože před dvěma lety, když jsem si ji pořizoval, žádné Full HD TV k mání ještě nebyly. Příště si ale samozřejmě koupím již JEDINĚ Full HD. Vždyť na ni čekám již celý život... vy ne ? (A žijeme jen jednou)

Ano, váš pocit byl správný.  
31.03.2008 12:59 • ® sobol
Skutečně mezi TV HD ready a Full HD nemusí být velký rozdíl. Dost záleží na tom přijímaném signálu. Já mám také nějaké HD ready (je jich více druhů s různým rastrem) a obraz na nich na všech je téměř stejný. Když je dobrý, je dobrý na všech a když není dobrý, tak je stejně špatný na všech, i na Full HD. V tom máte pravdu. Jinak - asi již víte, že se testuje vysílání HBO HD Czech, čili další HD kanál bude brzy k mání (viz článek na Parabole). Pěkný den....

Full HD  
30.03.2008 23:30 • ® Jano7
Dobry vecer,
chcem len upresnit: v znackovej predajni Samsung mali na dvoch LCD TV zavesenych vedla seba ten isty program, jeden TV prijimac bol Full HD a druhy HD Ready so signalom z pokusneho satelitneho HD vysielania Nova. Obidva boli dobre, dost tazko by som vedel povedat pohladom z 2 metrov, ktory je lepsi, kvalita bola dost porovnatelna pre bezneho divaka, fajnsmeker by asi nasiel rozdiely...Neviem kde bol problem, moj pocit bol ze je to skoro to iste.

A co kamery ?  
30.03.2008 22:25 • ® sobol
Televizory HD ready, či lépe Full HD jsou samozřejmě výborné i pro HD kamery. I o tom se píše na mnoha místech - např. hodně o kamerách je na tvfreak, tam si tedy počtete....

HDTV se sice již vysílá i na satelitech,  
30.03.2008 22:21 • ® sobol
ale s českým zvukem, pokud vím, tak jen tento jeden : FILMBOX HD v polském paketu "n" z družice HotBird. Doporučuji si o tom přečist diskuzi na cssf v sekci HDTV, kde se uvádí i jak se to dá u nás koupit... Něco je také na TV freaku. Při sledování různých nových článků na Parabole je dobře vidět, jak mnozí různí provozovatelé sat.vysílání zařazují do své nabídky čím dál víc programů HD.... Zatím tedy jen ti zahraniční, ale vcelku lze vzít na to jed, že to brzy vypukne i u nás. Jde o velký kšeft a to si přece nenechá nikdo ujít....
Ne zcela jsem porozuměl vaší poznámce o kvalitě obrazu TV NOVA a HD vysílání. Nevím, co jste to vlastně viděl, ale mohu vás stoprocentně ujistit, že kvalita obrazu HD vysílání je opravdu mnohem lepší, než jakékoliv vysílání SD, natož nějaká NOVA. To jste trochu přehnal. Mám doma na harddisku 20 filmů HD, nahraných ze satelitu HotBird právě z toho FILMBOXu HD, když pár dnů vysílal volně a s NOVOU se to nedá vůbec srovnat.
Teď mne napadlo, že jste na HD televizoru viděl vysílání NOVY - ano to ovšem není o nic lepší, než na jiném TV.
ALE - jde o vysílání HD (ze satelitu, z kabelových sítí, nebo z blu-ray přehrávače), a to je něco zcela jiného, kvalitnějšího (dnes bohužel i předraženého)... Stejně tomu neujdeme, jako jsme místo analogu přešli na digitál, jako místo páskových VHS videorekordérů máme teď HDD DVD stroje a všudypřítomné CD A DVD disky. Tipněte si sám, kdy budou místo toho blue-ray. (Za rok, dva, nejpozději tři ?)
A tak se na to připravujme už teď, aspoň čtením nových informací. Někdo řekne - musíte si vybrat! Ale já myslím, že není co. Existuje jen jedna varianta...

Kedy sa da ocakavat vysielanie HD TV-je uz cas na  
29.03.2008 12:41 • ® Jano7
Dakujem za odpoved, s tym suvisi este jedno rozhodnutie, neviete kedy sa da ocakavat sat. vysielanie v HD rozliseni po cesky a slovensky? Vyrobcovia TV sa snazia preevat iba Full HD, ale ma z toho nieco
bezny divak TV ? Nedopatral som sa, aky je casovy horizont, kupa celej zostavy receiver+TV vide urcite aspon o 20 000SK viacej, mozno za 3 roky to bude za polovicu. Porovnaval som v v obchode HD a standardny obraz Novy, uprimne povedane zdalo sa mi to kvalitativne velmi podobne... Ake mate nazor?

Opravdu nemohu doporučit  
28.03.2008 22:56 • ® sobol
s klidným svědomím žádný, protože podrobně znám jen Topfield 7710 HDPVR 500 GB, neboť jej mám doma. O něm toho vím hodně. O ostatních mám jen informace z recenzí na Parabole, nebo z různých diskuzních fór, tady, ale i na cssf, či solideurope. Všude je něco, je vhodné si to přečíst a pokud budete mít na Topfielda ještě i potom dotazy, rád je zde zodpovím (pokud mne mezitím nedají na černou listinu...).
Kdybych si já teď mohl vybírat, koupil bych Humax iCord HD kvůli tomu, že umí nahrávat 4 programy HDTV najednou ! A to i přesto, (jak vyplývá z různých diskuzí), že jeho firmware má zatím dost chyb a všechno nefunguje tak, jak má (dá se očekávat, že ty chyby budou časem odstraněny...).
Nějaké nedostatky má i Topfield, také čekáme na vylepšení firmware.... Až bude, dám zde vědět, co se zlepšilo, či které chybky odstranili.
Zkuste toho Humaxe, určitě budete spokojen (pokud mu prominete momentání chyby). Ty různé chyby mají VŠECHNY přístroje. U kterých budou odstraněny, atd... to je ve hvězdách.
Teď např. jsem se z cssf dozvěděl, že by měl Topfield umět i stříhat, ale zatím to nefunguje, čeká se, že to odstraní nový firmware (ale nahrávat najednou čtyři programy asi umět nebude nikdy).
Co všechno umí, či neumí Humax, - zkuste zde položit vhodnou otázku na tento (či i jiný) konkrétní přístroj (až si přečtete ty recenze - pokud jste je ještě nečetl) a jistě se nějací majitelé ozvou a odpoví vám...
Vesměs u všech sat. přijímačů HD je USB a ethernet (ten ethernet většinou ještě nefunguje, ani u Topfielda ne), nahrávky programů lze přesunout na USB Flash disk, nebo externí HDD a přést do počítače, atd... Spojení kabelem ethernet s PC je zatím jen plánované, i když i v návodech je uvedeno....- vše prý vyřeší některý příští firmware.
Snad jsem vám dodal nějakou tu inspiraci a někdy snad můžeme pokračovat.... přeji hezký obraz všem.
P.S. - mám teď puštěný ČT1 (A3, TaT karta) film Řím - má docela dobrý obraz, dá se na to na plazmě dívat. Kéž by to tak bylo u všech pořadů....(z přijm. TF 7710 HDPVR, propojení HDMI).

HDD receiver  
28.03.2008 00:21 • ® Jano7
Viete mi aj odporucit typ a znacku receivera s HDD, s ktorymi mate dobre skusenosti? resp. neexistuje receiver s HDD ktory cita a zapisuje na DVD, pripadne viem dostat z neho napr. film do pocitaca a z neho nahrat na DVD, ak ma prislusnu mechaniku?

Malý HDD ?  
27.03.2008 20:28 • ® sobol
Možná se bojíte, že se na HDD sat. přijímače vejde málo hodin nahrávek.
Nemusíte se obávat, je to asi v tomto poměru : na 100 GB HDD se dá uložit asi 55 hodin nahrávky SD vysílání (samozřejmě v plné kvalitě, jinak to ani nejde). Pokud jsou některé nahrávky v MPEG 4, tak ještě více...

O dost horší obraz...  
27.03.2008 20:22 • ® sobol
Ten termín "o dost horší obraz" platí pro televizory LCD a plazmy. Na nich je to zhoršení velmi dobře vidět. Na televizorech CRT to poznat není, nebo jen nepatrně. Pro ně záznam na rekordéru vyhoví, pro LCD a plazmy však nikoliv... (to není výmysl, ale bohužel pravda), přeji hezký obraz všem...

HDD DVD JVC 300 (a možná i jiné)  
27.03.2008 20:17 • ® sobol
Umí to zcela určitě některé typy (nejméně dva), první již nemám, ten druhý, JVC 300, mám doma, ale nevyužívám to, neboť pro něj od doby, co mám dvoutunerový sat.příjmač s HDD již nemám téměř žádnou práci... (k rekordéru je přiložen i kablík s infradiodou).
Nahrávka na HDD rekordéru má totiž o dost horší obraz, než mělo přímé vysílání a případná kopie z HDD na DVD je ještě horší. (Protože se to asi 3x převádí přes analog...)
Jedině záznam na vnitřním (či externím) HDD sat. přijímače má kvalitu TOTOŽNOU s přímým vysíláním. Proto v 98 procentech zaznamenávám vše (a sleduji) jen na HDD. Protože však můj sat.př. umí zaznamenávat najednou JEN 2 programy (kanály), tak se občas najde práce i pro HDD DVD rekordér - ale opravdu jen zřídka. Když si pořídíte Humax iCord, který umí zaznamenat najednou 4 programy, tak nemáte dál co řešit... (Doporučuji tento způsob).

Ano, existuje.  
27.03.2008 19:58 • ® sobol
Uměly (či umí) to HDD DVD rekordéry JVC. Bez problémů to umí s některými typy sat. přijímačů (např. Humax), u některých méně známých značek se musí stáhnout kód pro dálk.ovládání (infraport) odněkud ze satelitu....
Vše je popsáno v jejich návodu k obsluze.

Celkový počet reakcí: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist