Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 17.05.2026 - 20:04:42 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
Astra vs. Digi  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
18.02.2009 10:29 • ® rastino7
Zdravicko,
chcem sa spytat v mene suseda,ktory ma minimalne 15 rokou parabolu a chyta v pohode Astru,ale chceli sme to otocit na Intelsat a nechytili sme ani 1% signalu...je to mozne,ze na 60cm parabolu by nechytil 1W a Astru ano.(nastrcil som mu na jeho koaxial moj origos Humax z Digi)
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 23   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

inak vdaka za pochvalu,nejaky tyzden som musel  
23.02.2009 21:02 • ® rastino7
inak vdaka za pochvalu,nejaky tyzden som musel citat,aby som zistil,co je vlastne LNB,diseq,ako funguje motor a tak...nie je to taka sranda

bolo by mi vsetko jasne, keby nechytal Astru na to  
23.02.2009 21:00 • ® rastino7
bolo by mi vsetko jasne, keby nechytal Astru na to stare LNB,ale chytal,takze nechapem,ze 1W sme nenasli,iba s Invacomom;(

poučenie  
23.02.2009 20:01 • ® Emil Marko
Ja nie som s Valašska a som aj o niečo mladší... ale gratulujem Ti.
Tak si sa poučil - na veku paraboly nezáleží, je to stále len "lavór".
LNB je elektronika a tá sa vyvíja.
Nech sa Ti darí aj ďalej.

Pre SOBOLA  
23.02.2009 08:49 • ® rastino7
No kdeze mame chlapa z Valasska ? Zapadol snehom ? Neviem sa dockat odpovedi na moju zvladnutu ulohu...;)

Vyhral som !  
19.02.2009 21:33 • ® rastino7
Neskutocny pocit,ked amater dosiahne vitazstvo !
Musim informovat,ze ma nebavilo stale natacanie paraboly u suseda a nakoniec si vravim,ze vyskusam moje (zatial) odlozene LNB od Invacomu,ktore som si objednal,pretoze ked budem musiet odovzdat veci do Digi,budem musiet nahodit vlastne LNB a Parabolu...
Je to stale pre mna ako laika nepochopitelne,ze som na tej malej parabole nakoniec chytil silu asi 70% a kvalitu okolo 68% a na starom LNB to neslo,aj ked dokazalo chytit v pohode Astru...

Nazdar-kukni ešte  
19.02.2009 09:07 • ® alonzo
Nazdar-kukni ešte tu:http://www. .cz/forum/topic-27121/
-to je názor ľudí,ktorý používajú 60ku parabolu na DIGI ;)

No nie je to také jednoduché ako sa zdá,že?-ale  
18.02.2009 19:44 • ® alonzo
No nie je to také jednoduché ako sa zdá,že?-ale nevzdávaj to -práve som komunikoval cez skype z maníkom,ktorý mal podobný problém-3 dni sa snažil naladiť 1W-až dnes sa mu to podarilo ;)

Tocili sme s tanierom sem a tam,ale bohuzial  
18.02.2009 19:14 • ® rastino7
Tocili sme s tanierom sem a tam,ale bohuzial nic.Skusal som zmenit aj elevacny uhol,ale marne.Na oko som to skusal urobit podla mejej paraboly...Uz nemam na to nervy!
Keby nesla ta Astra,tak to pochopim,ze je problem niekde inde;(

Nejdříve si pročti nahoře na barevné liště  
18.02.2009 19:12 • ® sobol
Nejdříve si pročti nahoře na barevné liště tlačítko "Škola" a potom doporučuji tohle : http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=15722&page=2
Pokud ti to nepostačí, mám Skype i s webkamerou a ovšem i e-mail. Jsem ti k službám....ahoj.

Zatiaľ to nerieš,čo bude počas dažďa-nastav to na  
18.02.2009 15:44 • ® alonzo
Zatiaľ to nerieš,čo bude počas dažďa-nastav to na maximum ako to bude možné-no a čo som počul koľko trvá zrušenie DIGI-ta sused sa bude dosť dlho pozerať :D /ak som dobre pochopil požičiavaš to sused.pokiaľ to nevrátiš/

Ja mam Vantage 6000 niekolko dni,tak chcem, nech  
18.02.2009 14:56 • ® rastino7
Ja mam Vantage 6000 niekolko dni,tak chcem, nech sa potesia niekolko tyzdnov,kym odovzdam veci z Digi....a ci si kupi sused nejaku novu masinu potom,to je na nom.Inak som od neho zistil,ze ma tanier 70x62cm,takze mozno ostane pri nom,kedze sme z NR a ako tak by mu to mohlo postacit.Kto vie, co bude potom pocas dazda

Pre RASTINA 7  
18.02.2009 14:38 • ® aklec
1. Ten prijimac treba vyradit z cinnosti, uz si svoje odsluzil.
2. Zakupit nejaky priemerny Digitalny prijimac
3. Zapoj ho na tvoj kabel z Digi Taniera a vyskenuj druzicu.
4. Potom ho daj na susedov lavor a hladajte Intelsat.
Pozn. Pozri si predovsetkym vyzarovaci diagram druzice, nakolko
na vychode slovenska je 60cm tanier malo !!!!

asi sa jedna o Fidelity,zeby 150cr ??? Neviem,lebo  
18.02.2009 13:51 • ® rastino7
asi sa jedna o Fidelity,zeby 150cr ??? Neviem,lebo som mimo

A ako sa volá tá "komunistická mašina"dúfam že sa  
18.02.2009 12:56 • ® alonzo
A ako sa volá tá "komunistická mašina"dúfam že sa nejedná o analog.príjimač :what:
No ale zistíš to následovne-dáš preskenovať satelit a uvidíš ,ktoré stanice ti nájde-ak si na Astra 1E/3A-/23.5/budú to tieto prog.http://www.lyngsat.com/astra23.html
-ak to bude astra na 19,2 tak to budú tieto prog.http://www.lyngsat.com/astra19.html

Ako viem,ci ma nastavenu parabolu na A1 alebo A3 ?  
18.02.2009 12:16 • ® rastino7
Ako viem,ci ma nastavenu parabolu na A1 alebo A3 ? Lebo na tej jeho "komunistickej masine" nevieme pozriet frekvencie programov atd...

Ja som tiež len amatér-no narozdiel od niektorých  
18.02.2009 12:02 • ® alonzo
Ja som tiež len amatér-no narozdiel od niektorých nepotrebujem s toho ťažiť,/aj keď som momentálne nezamestnaný nebolo by zle privyrobiť si :D /takže čo viem rád pošlem ďalej-mne to nerobí problém. Ak budú ešte nejaké nejasnosti kľudne sa ozvy ;)

Vdaka,cenim si tvoje odporucania a rady,lebo tu  
18.02.2009 11:31 • ® rastino7
Vdaka,cenim si tvoje odporucania a rady,lebo tu mam skusenosti akurat s tym,ze kazdy tu mudruje a robi si hlavne srandu z Amaterov,co nikdy nedrzali v ruke satelit a ich nazory sa preto nestotoznuju s teoriou a hlavne praxou z oblasti satelitnej techniky...

Sám píšeš,že si si všimol že to niečo málo  
18.02.2009 11:25 • ® alonzo
Sám píšeš,že si si všimol že to niečo málo pomôže-tak že áno-a zvlášť to platí v prípade tvojho známeho/s priemerom paraboly 60 cm/ pre ktorého je dobré každé % naviac.

to som zistil na mojom origose Digi-LNB,ze nieco  
18.02.2009 11:16 • ® rastino7
to som zistil na mojom origose Digi-LNB,ze nieco malo to pomoze.Len trochu nerozumiem,ze ked chcem Astru a Digi,to mam akoze vzdy menit uhol LNB, aby to bolo na 100% OK ?...pretoze je tam iny skew

Zabudol som ti pripomenúť-nezabudni na "skew"  
18.02.2009 11:10 • ® alonzo
Zabudol som ti pripomenúť-nezabudni na "skew" šikmé naklonenie LNB-aj tým o niečo málo zlepšíš úroveň signálu-pozri si rozdiel natočenia LNB Astra - Intelsat na tej stránke ;)

Celkový počet reakcí: 23 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist