Zdravicko,
chcem sa spytat v mene suseda,ktory ma minimalne 15 rokou parabolu a chyta v pohode Astru,ale chceli sme to otocit na Intelsat a nechytili sme ani 1% signalu...je to mozne,ze na 60cm parabolu by nechytil 1W a Astru ano.(nastrcil som mu na jeho koaxial moj origos Humax z Digi)
to je fajnova stranka...vdaka!
Posuvali sme to po ose zlava do prava ako blbci,ale kedze sme laici,tak nas nenapadlo,ze tam bude aj iny elev.uhol.Skusime,ked pridem z roboty...uz budeme musiet len hladat,lebo merak nemame a motor ma z cias komunizmu...
ale samozrejme ze chytis, ale musis skusit ladit na najsilnejsom transponderi 1w pozicie a to je fr. 11785 H (nekodovane tam vysiela 1 Music Channel)
ak budes mat dobre naladenu parabolu (vratane sklonu) musis chytit signal ktory bude pozeratelny
neviem sice v ktorej casti SK to ladite, ale na dalsie transponderi bude treba ozaj vacsi priemer
Je možné aj na 60ku chytiť 1W,ale počítaj s tým,že pri zhošenom počasí/silné sneženie,búrkové mraky atď./ pôjde úroveň signálu dole-možno až "nepozeratelné".Keď že Astru/elevač.uhol 33.5/ mal nainštalovanú ty musíš nastaviť eleváciu cca o 3 st. nadol pre Intelsat 1002-zapoj tvoj príjmač "origo Humax"a toč do prava na naj.kvalitu signálu.Kukni na túto str.zadaj udaje najskôr o Astre,potom o Intelsate a uvidíš rozdiel o koľko máš pootočiť:http://satlex.net/sk/azel_calc.html