|
|
| 02.03.2009 14:35 • ® rastino7
|
|
Ahoj,
dal si mi poriadneho chrobaka do hlavy ! Moje rozhodnutie pre pouzitie motora coraz viac klesa a sledujem rozne debaty ohladom toroidnej paraboly...skus prosim ta pozriet na tento link a hlavne cenu,co na to povies :
http://bpcom.ekatalog.biz/zbozi/satelitni-parabola-toroidal-90/detail.aspx?p=z:92150
Jedine co ma stale brzdi je,ze to vypada narocnejsie na instalaciu a hladanie jednotlivych druzic.Co sa tyka ceny,tak v pripade pouzitia 2-3 LNB to nevychadza omnoho drahsie,nez pri pouziti motora.A co som cital jednu odbornu pracu,tak jednotlive LNB,ktore su dalej od 0 na W-E,tak je znizenie signalu az okolo 20%.To by asi nebol taky problem,kedze ja mam zaujem hlavne o A3 a 1W,zatial....co bude v buducnosti,neviem.Link na odborne posudenie :
:  http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?spr=5&str=5
: http://web.dxsatcs.66.sk/php66/index.php?str=7&spr=5
Neviem stale do coho mam ist !
1. motor(dg 380)+parabola(FTE105 D)+LNB(Invacom TWH031)+kabel(Nordix402) = cca 140 Eur
2. Toroid 90+2xLNB(Invacom TWH031)+schwaiger4/1+kabel(Nordix402) = cca 170 Eur
Poradis ?...aj ked viem,ze ty si uz presedlal skor na multi...ale ked som to dal do fora,tak zevraj lepsi je motor....fuuu
|
|
¤ Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5 ¤
|
| Reakce (nejnovější jsou nahoře): |
1 / 1 |
| |
Vcera som objednal FTE 105 Dural a k nej Stab
|
|
| 04.03.2009 09:32 • ® rastino7 |
|
|
Vcera som objednal FTE 105 Dural a k nej Stab HH90.... 
Vsak ako vravis, musi si kazdy prejst aj zaciatkami,kedze som este laik,vyskusam si motor.Mozno ked dovrsim dochodkoveho veku, budem hladat ohnisko na toroide,... 
Este mam trochu obavy z tej hore uvedenej kombinacie,lebo uvadza sa,ze HH90 by mal byt max. do 95cm a ta FTE 105 ma 98x90cm,ale skor si myslim,ze je dolezita vaha,ktora je u paraboly 7 kg a motor by mal zvladat aj 10kg..ma niekto s tym skusenost ? Ci to mam radsej stornovat a objednat dg 380..
Odpovědět
|
| |
| |
Tohle jsem ti již poslal e-mailem :Nejlepší řešení
|
|
| 04.03.2009 07:22 • ® sobol |
|
|
|
Tohle jsem ti již poslal e-mailem :
Nejlepší řešení je určitě toto :
1. použít jednu větší parabolu s více konvertory, kteréžto řešení má velkou výhodu v okamžitém přepínání družic, protože není třeba čekat na to, až motor parabolu natočí správným směrem (vyhoví i normální parabola, ovšem ta toroidal je nádherné řešení).
2. druhou (třeba menší) parabolu použít s motorem - kvůli možnosti vyhledání a přesnému nastavení i všech těch dalších družic, které jsou trochu mimo možnost umístění konvertorů...a hlavně v krajních pozicích.
Tohle řešení vás uspokojí maximálně a doporučuji se na to pomalu připravovat - když ne hned, tak s tím počítat do budoucna.
Samotná jediná parabola s motorem je věc hodně nedokonalá, také jsem tímto stadiem prošel, je to nevyhovující, teď se pomalu připravuji na tu kombinaci...
Proč je to nevyhovující ?
1. pomalé natáčení - časem to člověka otráví a přestane motor používat.
2. pro dvoutunerový přijímač, či pro použití pro více přijímačů současně, je parabola s motorem k ničemu, protože se nedá dívat současně na dvě, či více různých družic...
Takže ? Je to na každém, aby se rozhodl, jak na to...
Odpovědět
|
| |
| |
absolutne každy zvoleny system ma svoje vyhody aj
|
|
| 02.03.2009 19:16 • ® par32 |
|
|
|
absolutne každy zvoleny system ma svoje vyhody aj nevyhody- to bolo je aj bude a rozhodnuť sa musi každy sam
Odpovědět
|
| |
| |
ved ja sa obavam T90...predpokladam,ze sam by som
|
|
| 02.03.2009 16:20 • ® rastino7 |
|
|
|
ved ja sa obavam T90...predpokladam,ze sam by som to ani nezvladol.A naskenovat v obyvacke nejaky novy orbit cez motor sa mi tiez zda pohodlnejsie.Do buducna je zase otazka,ze keby som si dokupil druhy "tuner" v podobe napr.recorder Panasonic s Dvb-S a chcel by som nahravat nieco nezavisle od prave iduceho cez Twin LNB(T90),tak nie je problem.V pripade motora by som mohol nahravat iba z momentalne nastavenej druzice....neviem
Odpovědět
|
| |
| |
motor nastaviš len raz a napriklad ak chceš
|
|
| 02.03.2009 15:20 • ® par32 |
|
|
|
motor nastaviš len raz a napriklad ak chceš nastaviť novu družicu s motorom je to za par minut a to pri toroide je poriadna makačka , robil som jedno aj druhe -mam motor a nemenil by som
Odpovědět
|
| |
Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5
|
|