| |
Ještě bych chtěl dodat ,že tato změna v uchycení
|
|
| 15.03.2009 08:57 • ® PavelT |
|
|
|
Ještě bych chtěl dodat ,že tato změna v uchycení monobloku nepřinesla žádné změny k lepšímu. Ten signál je v zásadě stejný jako byl před přemontováním monobloku. Takže můj dojem je takový, že je naprosto jedno jestli monoblok šilhá vpravo nebo vlevo.
Odpovědět
|
| |
| |
Monoblok jsem namotoval nyní správně. Více
|
|
| 14.03.2009 12:00 • ® PavelT |
|
|
Monoblok jsem namotoval nyní správně. Více možností než dvě nejsou.. 
Parabolu pootočil cca 4-5 cm směrem doleva. Signál okamžitě naskočil.Opačným směrem bez signálu. Co se týče toho přenastavení DiSEqC. Po přepnutí u jednotlivých programů,respektive u ČT1 z DiSEqB na DiSEqA to bylo mrtvé ,po přehození monobloku.Takže jsem ponechal stávající nastavení DiSEqC. Nevím jestli je to tak správně nebo né. Na monobloku je označeno 23,5-B, 19,2-A, co to znamená v tomto případě ,nevím. Monoblok jsem opět více přiblížil k parabole a pokud jsem chtěl i na STV1+2 signál na 100% ,musel jsem velmi nepatrně monoblok natočit pravou stranou dolů. Pak na ukazateli signálu bylo všude 100%. Nevím jestli je to správný postup,dnes za pěkného počasí byl všude velmi kavalitní signál. Pokud jsem udělal něco špatně nebo to mám opět špatně ,napiště prosím jak to opět změnit. Děkuji.
Odpovědět
|
| |
| |
po prehodení monobloku
|
|
| 12.03.2009 22:52 • ® Emil Marko |
|
|
|
Po správnom namontovaní monobloku len mierne pootočíš parabolu - cca o 4 cm (merané na obvode paraboly). Ospravedlňujem sa, neviem či na východ alebo na západ, jednoducho skús (mám dojem, že na východ). V prijímači zameníš navzájom hodnoty nastavené na DiSEqC.
Odpovědět
|
| |
| |
Můžete mě prosím poradit co tedy bude obnášet
|
|
| 12.03.2009 15:48 • ® PavelT |
|
|
|
Můžete mě prosím poradit co tedy bude obnášet namontování monobloku na správnou stranu. Je pak zapotřebí opět přestavit parabolu ,najít signál a dále pak nějaké změny v nastavení přijímače?
Odpovědět
|
| |
| |
Pravda je taková, že kdybych si to tady nedávno
|
|
| 12.03.2009 05:25 • ® PavelT |
|
|
|
Pravda je taková, že kdybych si to tady nedávno nepřečetl, tak jsem nevěděl, že tam mám něco špatně.
Odpovědět
|
| |
| |
no vidíš, aký si...
|
|
| 11.03.2009 21:55 • ® Emil Marko |
|
|
|
veď vieš, ako to má byť a Ty to necháš práve naopak. Logickejšie je predsa v ohnisku paraboly mať pravú časť monobloku, ktorá priamo "pozerá" na Astru 23,5Ea tá ľavá časť Ti potom "škúli" na Astru 19,2E
Odpovědět
|
| |
| |
Díky za rady. Monoblok jsem příblížil maximálně v
|
|
| 11.03.2009 17:31 • ® PavelT |
|
|
|
Díky za rady. Monoblok jsem příblížil maximálně v držáku k parabole. Menší změna se pak projevila až po opětovném jemném doladění paraboly horizontálně. Předtím ovšem nastal ten problém, že u STV1+2 šla kvalita nahoru ,ale u Joj a Joj+ se zase zhoršila. Na každý pád to takto nechám. Určitě ten monoblok vyměním za samostatné konvertory.Jak jsem již psal, veškeré zařízení mám nové. To se ovšem netýká paraboly. Jedná se nějaký starší kruhový typ a né tvar oválu. Dříve jsem to používal k analogovému přijímači.Ale to mě před X léty montovala firma. Může to příjem ovlivnit nebo mám koupit i parabolu novou ? Četl jsem zde v diskusi o správném umístění monobloku. To jest ,že když stojím za parobolou, v držáku by měla být uchycena pravá strana monobloku . U mě je to ovšem naopak a i tak ta kvalita je kolem 100%.
Odpovědět
|
| |
| |
Ano, pootáčet s monoblokem nelze, ale zkus jej
|
|
| 10.03.2009 06:57 • ® sobol |
|
|
|
Ano, pootáčet s monoblokem nelze, ale zkus jej přiblížit víc k Parabole, nebo trochu víc vzdálit. Může to zvýšit kvalitu signálu.
Nejslabším transpondérem jsem myslel tohle : nalaď si v přijímači ten program, u kterého ti to ukazuje nejslabší signál a podle něj nastavuj(šteluj) parabolu a případně konvertor. Jen na tvé šikovnosti a trpělivosti záleží, jak to nastavíš...
Já mám parabolu 125 cm a sílu signálu mi to ukazuje u ČT 90%, u NOVY HD 100%. Ale to nic neznamená, každý přijímač to ukazuje trochu jinak.
Já chápu, oč ti jde, o ten rozdíl, který by tam opravdu neměl být, ale zatím to nevadí, tak to jen občas sleduj, jestli se to nezhorší...
Odpovědět
|
| |
| |
Samozřejmě máš pravdu , asi ten rozdíl signálů
|
|
| 09.03.2009 18:01 • ® PavelT |
|
|
|
Samozřejmě máš pravdu , asi ten rozdíl signálů není tak velký ,aby to ten obraz nějak zásadně ovlivnilo. Jen jsem nechápal proč jedna TV je s dobrým signálem a u druhé slabší. S parabolou jsem velmi nepatrně asi po padesáté pohnul. Zase se to trochu zlepšilo a signál již nekolísá. Jinak jsem nerozuměl tomu s tím nejslabším traspondérem.Jak jsi to myslel také s tím pootočením konv. vpravo nebo vlevo a další nastavení ? Já jsem velký amatér. Seřídit tu parabolu svépomocí byl pro nadlidský výkon. Vše jsem to tenkrát seřizoval za deště a blbnul na střeše. Na vše mám ještě rok záruku a v prodejně mě řekli ,že tento malý rozdíl u konvertoru na reklamaci asi nebude.
Odpovědět
|
| |
| |
Pardon, ty vlastně ten monoblok nemůžeš pootáčet,
|
|
| 09.03.2009 05:22 • ® sobol |
|
|
|
Pardon, ty vlastně ten monoblok nemůžeš pootáčet, to platí jen pro single...
Odpovědět
|
| |
| |
Nevím, proč to řešíš, když je rozdíl v síle
|
|
| 09.03.2009 05:21 • ® sobol |
|
|
|
Nevím, proč to řešíš, když je rozdíl v síle signálu tak nepatrný ?
Vždyť je to fuk, jestli to má 95 nebo 100%, hlavně, že to běží... (asi to bude konvertorem). Možná signál ještě zlepšíš pečlivějším nasměrováním paraboly, přiblížením, nebo vzdálením konvertoru a jeho pootočením vpravo, či vlevo. Zkoušej to na tom nejslabším transpondéru s nejslabším signálem...
Odpovědět
|
| |
| |
dĺžky káblov
|
|
| 08.03.2009 23:53 • ® Emil Marko |
|
|
|
Dĺžky káblov v tomto prípade na to nevplývajú. Osobne som presvedčený, že do cca 25 m sa s tým netreba zaoberať, že to je dĺžka, ktorá sa musí zvládnuť bez problému. Po výmene konvertora budeme múdrejší.
Odpovědět
|
| |
| |
Ano ,mám monoblok duo Twin. Co se týče těch těch
|
|
| 08.03.2009 18:34 • ® PavelT |
|
|
|
Ano ,mám monoblok duo Twin. Co se týče těch těch kabelů k jednotlivým TV ,tak to je paradox. U TV se slabším signálem je kabel kratší než u TV s dobrým signálem. Co se týče intezity signálu u TV se slabším signálem ,jsem z toho ma.... Ty hodnoty jsou proměnné ,od 95% kvality signálu do 100% u STV1+2. A u JoJ a JoJ+ v rozmezí od 95% do 100% ,ale úrovně signálu ! Ty hodnoty skáčou. Ale u druhé TV je vše stabilní na 100%..
Odpovědět
|
| |
| |
asi monoblok zalezi od toho aky dlhy kabel je k
|
|
| 08.03.2009 13:30 • ® jopo166 |
|
|
|
asi monoblok zalezi od toho aky dlhy kabel je k druhej tv a o kolko je slabsi signal.
Odpovědět
|
| |
| |
asi monoblok
|
|
| 08.03.2009 13:20 • ® Emil Marko |
|
|
|
Ak som dobre pochopil,máš monoblok TWIN. Ak jeden výstup je v poriadku, monoblok by mal byť nastavený správne. Mne to vychádza na chybu v monobloku.
Odpovědět
|
| |
Celkový počet reakcí: 15 / zobrazují se: 1 ... 15