|
Na motore mas dve rozne stupnice urcite si
|
|
19.06.2009 21:02 • ® porky |
|
|
Na motore mas dve rozne stupnice urcite si nastavil podla tej spravnej?
Odpovědět
|
|
|
Prijímač
|
|
19.06.2009 10:35 • ® skvorec |
|
|
Ahoj,
Len tak ma napadlo...nemôže byť problém v nejakom nastavení v prijímači?
Odpovědět
|
|
|
Nastav to podle "té paraboly, co je hned vedle"...
|
|
19.06.2009 08:55 • ® sobol |
|
|
Nastav to podle "té paraboly, co je hned vedle"...
A už jsem ti tu psal, že ti rád poradím přes Skype. Ale jak vidím, nemáš zájem...
Odpovědět
|
|
|
alonzo
|
|
18.06.2009 13:32 • ® Mufti |
|
|
Vsetko som urobil podla Tvojho popisu. Konzola do váhy, motor 35°, frekvencia, USAls... A kvalita stale 0. To ma na tom udivuje, aj keby som bol trocha mimo, daka kvalita signalu tam musi byt, nie? Je tam len sila 85-90%. A potom, ak skusam najprv menej hybat s parablou (potom aj viac....) kvalita ja stale 0. Napadol ma aj vadny kable ale to by tam potom nebola ani ziadna sila signalu,nie? Proste nech robim co robim kvalita signalu je 0, takze ja sa nemam coho chytit a dostelovat... Este jedna vec. na parabole je stupnica a zacina sa od 10°, nie od nuly. Vyskusal som nastavenia aj s tym ze som toto zobral do uvahy aj tak ze som si toho nevsimal. ???
A nakoniec, ak mam stoziar vo vodovahe a byhodim motor, staci mi potom len na parabole nastavit 33-34°stupnov, ze. Rozmyslam aj nad touto alternativou.
Ak mam stoziar vo vahe a dam aj tiahlo na motore kolmok zemi a nastavim na parabole 33-34°stupnov daky signal by tam mal byt, nie? Chcem aj toto vyskusat, len nechcem davat motor dole, dosta tazko sa na streche manipuluje s vecami.
Odpovědět
|
|
|
Opravujem chybný údaj ktorý som napísal - nastav
|
|
16.06.2009 09:53 • ® alonzo |
|
|
Opravujem chybný údaj ktorý som napísal - nastav uhol 35° na motore a eleváciu na parabole došteluj podľa kvality signálu - aj majster tesár sa utne
Odpovědět
|
|
|
alonzo
|
|
16.06.2009 07:55 • ® Mufti |
|
|
toto vsetko mi je jasne, opisujem uz finalny pokus ked som uz nevedel co dalej.Presne tento postup som zvolil na zaciatku. Kedze sa ale nic nedialo, zacal som experimentovat. Zmiatlo ma to, ze mam nastavit uhol 35°na motore a este aj cca 34°na parabole. Totiz "hned vedla" je parabola bez motora a ten uhol sa mi potom zdal "velky". A frekvenciu som zadaval inu, presne neviem ktoru ale bol to FTA program. Ostatne nastavenia som urobil podla Tvojho opisu.
Odpovědět
|
|
|
Začnem od toho najpodstatnejšieho - nie
|
|
15.06.2009 22:06 • ® alonzo |
|
|
Začnem od toho najpodstatnejšieho - nie parabolu,ale stožiar /konzolu/treba mať vo váhe!!!
Osadíš motor na stožiar - dotiahneš,ale nie úplne na pevno - tak aby sa s ním dalo ešte pootočiť.Na motore nastavíš "Úhel by měl být:35°-DECLINATION ANGLE" /aspoň tak to píšu v manuále pre tento motor/
Osadíš parabolu tak aby bola v zákryte z motorom - jednoduchá pomôcka - ma ramene motora je stredový šev - ten musí smerovať stredom úchytu paraboly.Dotiahnúť na pevno.
Na parabole nastavíš elev.uhol 33-34°- no nemusí to byť pravda už som sa stretol že nesedela stupnica - zvlášť u lacnejších typoch.
V menu USALS daj príkaz "choď na 0"
Na prijímači zadaj fq. Astra 19,2° 11954 H 27500 3/4 (ZDF,KIKA,3sat...)a toč celým motorom (nie len parabolou) pokial nechytíš signal - došteluj eleváciu aby bol čo naj.signál - dotiahni motor.Zadáš súradnice podľa bydliska uložíš nastavenia.Prejdeš si satelity,skontroluješ kvalitu sig.poprípade došteluješ eleváciu - toť vsjo,lebo ma už bolia prsty
Odpovědět
|
|
|
alonzo
|
|
15.06.2009 20:42 • ® Mufti |
|
|
Mozno to je moj pripad  , aj ked som uz par satelitov montoval, hoci samomontáznicky. prijimac Optibox extra cvr - motor opticum 3800. Priznam sa, ze ku koncu som uz dost chaosil, lebo ma to s....o. Frekvencie som zadaval fta programov (okrem ineho Ocko, nasiel som si ich na tejto stranke). A podla navodu najprv nastavim sat. na ASTRU1 az potom zadavam suradnice pre USALS. Sklon paraboly som dal 34°, ku koncu som to uz urobil tak, ze som parabolu nastavil kolmo k zemi (podla vodovahy) a potom som na motore "odcital" 34°. Samozrejme ze zo zaciatku som vyuzival stupnicu na parabole aj motore, toto uz bol zufaly pokus.
Odpovědět
|
|
|
Nehovorím že to je tvoj prípad,ale stretávam sa zo
|
|
15.06.2009 09:48 • ® alonzo |
|
|
Nehovorím že to je tvoj prípad,ale stretávam sa zo "samomontážnikmi" ktorý mávajú pod.problém - a pritom je to jednoduché vysvetlenie - nastavujú parabolu na nefunkčnom tp. a potom sa čudujú - citujem:V prijimaci mi silu signalu ukazuje 85-88% ale kvalitu 0%.  Vôbec nevieme aký máš prijímač,,motor,aké súradnice si zadal ak používaš protokol USALS,na akej fq. si to ladil - to je potom ťažko radiť
Odpovědět
|
|
|
nastavenie
|
|
15.06.2009 08:32 • ® kohutms |
|
|
Ak si pri BB pridem Ti to nastavit .
Odpovědět
|
|
|
Mufti, mohu ti poradit na Skype (mám mikrofon i
|
|
15.06.2009 08:05 • ® sobol |
|
|
Mufti, mohu ti poradit na Skype (mám mikrofon i webkameru, atd...). Uveď své jméno ve Skype a je to !
Jinak je to na dlouhé vypisování, a protože je to stále to samé a pořád kolem dokola, tak chápej, že...
Jinak klikni nahoře na "Škola", tam je o tom také něco...
A také na "ABC" na Parabole...
Odpovědět
|
|
|
Ved o to prave ide. Nastavenie horizontalu aj
|
|
15.06.2009 07:13 • ® Mufti |
|
|
Ved o to prave ide. Nastavenie horizontalu aj vertikali je OK, kvalita ale 0%.A potom ajked som mierne hybal s parablou pre pripd ze som trocha mimo, nic sa nemenilo. Horizontal 19,2 (na kompase som to nastavovla podla paraboly ktora je funkcna, teraz presne neviem kolko to bolo stupnov 17x....) a vertikal 34°.
Odpovědět
|
|
|
Ked chceš mat kvalitu signalu musiš mat horizonal
|
|
14.06.2009 23:11 • ® milos107 |
|
|
Ked chceš mat kvalitu signalu musiš mat horizonal aj vertikal v poriadku ,držiak parab. musiš mat vo vodovahe.Inač maš smolu.
Odpovědět
|
|
Celkový počet reakcí: 13 / zobrazují se: 1 ... 13